GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tucak: Ponosan sam na utakmicu koju smo odigrali

Tucak: Ponosan sam na utakmicu koju smo odigrali
VELIKA POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2022 / 18:42
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - Izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak je nakon 14-12 pobjede protiv Srbije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti naglasio kako posebno zadovoljan što je uspjeh ostvaren momčadskom igrom.

"Želim čestitati momcima na fantastičnoj utakmici. Pobijedili smo vrlo dominantno, odličnom igrom u obrani i napadu, punim srcem i glavom. Svih dvanaestorica momaka dali su svoj obol ovoj pobjedi. Jedini koji nije ulazio u igru bio je Marko Bijač koji je svoj doprinos dao na klupi bodreći Tonija i ostatak dečkiju. Zaista sam ponosan na utakmicu koju smo odigrali. Ipak, moram smiriti određeni dio igrača kod kojih je vidljiva euforija što je sasvim normalno, s obzirom na to da im je ovo prvi nastup na ovako velikom prvenstvu. No, moramo se smiriti i ovdje još odraditi dva koraka te uzeti novu medalju za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Biti će izuzetno teško, ali iznimno vjerujem u ovu reprezentaciju. Zaista sam sretan jer poprimamo konture ozbiljne reprezentacije", kazao je izbornik Tucak.

Svih 10 igrača u polju upisalo se u strijelce, a nitko nije postigao više od dva gola. Jedan od dvostrukih strijelaca bio je mladi, 20-godišnji Marko Žuvela.

"Odigrali smo pravu, tvrdu, mušku utakmicu. Čestitao bi igračima i stožeru na borbi od samog početka do kraja utakmice. Cijelo smo vrijeme kontrolirali rezultat pa čak u jednom trenutku bili i na plus tri. Zaista je ovo bio pravi vaterpolski klasik. Zasluženo smo uzeli pobjedu i sada se trebamo pripremiti za sljedećeg protivnika. Ništa još nije gotovo, idemo dalje", prokomentirao je Žuvela.

Hrvatska će u petak u polufinalu igrati protiv pobjednika utakmice između Španjolske i Crne Gore.

"Naša su očekivanja već od samog početka da budemo prvi. Ali, idemo dalje utakmicu po utakmicu, sljedeće je polufinale. Spremit ćemo se najbolje što možemo i idemo po medalju", zaključio je Andrija Bašić.

Tagovi: Ivica Tucak, Andrija Bašić, Ivan Krapić, Loren Fatović, hrvatska vaterpolska reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE