GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UEFA kaznila Engleze zbog nereda na finalu EURO-a

UEFA kaznila Engleze zbog nereda na finalu EURO-a
KAZNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2021 / 19:40
Autor: SEEbiz / H
NYON - Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je englesku nogometnu reprezentaciju s dvije utakmice igranja pred praznim tribinama, pri čemu je druga utakmica uvjetna, zbog nereda navijača na finalu EURO-a protiv Italije.

UEFA je kaznila i Engleski nogometni savez (FA) sa 100.000 eura.

Uoči finala EP-a između Engleske i Italije oko 5.000 huligana je bez ulaznica ušlo na stadion Wembley probivši sigurnosna vrata i kordone, što je dovelo do ružnih scena. U neredima koji su pritom nastali ozlijeđeno je 19 policajaca, dok je 39 osoba privedeno.

UEFA je nakon finala u kojem je Italija slavila boljim izvođenjem jedanaesteraca, otvorila disciplinsku istragu, a FA je optužen za četiri propusta, invaziju navijača, bacanje predmeta, nesportsko ponašanje tijekom intoniranja himni, te bacanje pirotehničkih sredstava.

FA je već za vrijeme EURO-a kažnjen sa 30.000 eura zbog problema s publikom nakon što je vratar danske reprezentacije Kasper Schmeichel ometan laserima tijekom polufinalna protiv Engleske, također na Wembleyju.

Ova se kazna odnosi samo na natjecanja koja organizira UEFA, pa će "Gordi Albion" iduću utakmicu u kvalifikacijama za SP 2022. godine protiv Albanije 12. prosinca igrati uz podršku navijača.

Suspenziju će najvjerojatnije odraditi na utakmici Lige nacija u lipnju. Ždrijeb Lige nacija je 16. prosinca.

Tagovi: UEFA, Engleska
PROČITAJ I OVO
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
FINANCIRANJE
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
ZAGREB - U Dinamu će se danas održati redovna sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se raspravljati o tekućim pitanjima, a novooformljeni brojni odbori kluba dat će izvještaje o djelatnostima za koje su nadležni.
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
PRIZNANJA
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
NEW YORK - Igrač Minnesota Timberwolvesa time se izjednačio s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice igrača s najvećim brojem nagrada u toj kategoriji.
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
PONUDA
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
ZAGREB - Zlatko Dalić će uskoro povesti reprezentaciju Hrvatske na svoje drugo Europsko prvenstvo.
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
TRANSFERI
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
ZAGREB - Bruno Petković je po pojedinim medijskim napisima na izlaznim vratima Maksimira, iako se navijači i dalje nadaju preokretu te da će jedan od kapetana i lidera ostati u modrom klubu, ali Dinamo ne gubi vrijeme i traži drugog napadača.
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
NBA PLAYOFF
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
OKLAHOMA CITY - Košarkaši Oklahoma City Thundera poveli su s 1:0 na otvaranju polufinalne serije Zapadne konferencije, slavivši na svom parketu protiv Dallas Mavericksa sa 117:95.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE