GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vahid Halilhodžić prvi iskoristio novo pravilo FIFA-e

Vahid Halilhodžić prvi iskoristio novo pravilo FIFA-e
REGULATIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2020 / 16:21
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - FIFA je prije nešto više od mjesec dana odlučila da će igrači u određenim okolnostima imati mogućnost mijenjanja reprezentacija.

Dosad igrači koji su odigrali barem jednu minutu u službenim utakmicama za pojedinu reprezentaciju nisu imali pravo odlaska u neku drugu, osim u iznimnim slučajevima.

Ti slučajevi su dosad vrijedili samo za igrače koji su odlazili u nove reprezentacije, kao što je bilo Kosovo. Kad je Kosovo primljeno u Uefu i Fifu, svi igrači koji su imali kosovsko državljanstvo, a igrali su za neke druge reprezentacije, mogli su zaigrati za Kosovo.

Sljedeće godine bi svaki igrač koji iz bilo kojeg razloga može igrati za dvije ili više reprezentacija (dvojno državljanstvo, naturalizacija ili mogućnost naturalizacije) trebao moći promijeniti "nogometno državljanstvo".

Naravno, odluka Fife neće značiti da igrači mogu mijenjati reprezentacije kao klubove. Pravilo je jasno: ako je neki igrač do svoje navršene 21 godine zabilježio tri ili manje nastupa u službenim utakmicama reprezentacije, a to su kvalifikacije za velika natjecanja i velika natjecanja, onda ima pravo promijeniti pripadnost. Doduše, od njegovog posljednjeg nastupa za reprezentaciju moraju proći najmanje tri godine.

Igrač zbog kojeg se Fifa odlučila na ovo revolucionarno pravilo je bivši nogometaš Barce, a sad napadač Seville Munir El Haddadi. Haddadi je na SP-u u Rusiji želio nastupiti za Maroko, ali kako je prije šest godina jednom zaigrao za Španjolsku (13 minuta u kvalifikacijama za Euro 2016.), to mu je bilo onemogućeno.

Njegov slučaj završio je na CAS-u, koji je presudio protiv njega, ali sada će moći igrati za Maroko jer su prošle tri godine od njegovog posljednjeg nastupa za Španjolsku.

Izbornik Maroka Vahid Halilhodžić među prvima je iskoristio novo pravilo i pozvao je Haddadija za utakmicu između Maroka i DR Konga.

Tagovi: Vahid Halilhodžić, Maroko, FIFA, Munir El Haddadi
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE