GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki povratak Envera Idrizija u hrvatski sport

Veliki povratak Envera Idrizija u hrvatski sport
KARATE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2022 / 12:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu objavljen je dogovor karate klubova Ipon, Croatia i Lotos.

Oni će ubuduće djelovati u sklopu Karate Centra Nippon. Najvažnija informacija dana svakako je ona prema kojoj će proslavljeni karatist i osvajač prve medalje za Hrvatsku Enver Idrizi biti supervizor, promotor i demonstrator Karate centra Nippon.

Današnji događaj označava ujedno i veliki povratak Envera Idrizija u hrvatski karate, odnosno hrvatski sport.

- Drago mi je da ću odsad svojim znanjem i iskustvom moći pomoći mlađim generacijama u Hrvatskoj. Sigurno je da Hrvatska ima ogroman potencijal u karateu, što dokazuju i rezultati u posljednja dva desetljeća. Spreman sam za rad i veselim se što ću sve češće, a uskoro i trajno, boraviti u svojem voljenom Zagrebu, rekao je Idrizi.

Inicijativu je podržao i Hrvatski olimpijski odbor. Glavni tajnik HOO-a i prvi operativac hrvatskog sporta Siniša Krajač rekao je da mu je velika čast što će Enver Idrizi raditi u hrvatskom karateu. To je sport u kojem smo oduvijek postizali dobre rezultate. Cilj nisu samo vrhunski rezultati, već i povratak djece sportu.

- U posljednje dvije-tri godine imamo veliki pad broja djece koja se aktivno bae sportom, što je posljedica potresa i pandemije. Sigurno je da je naš temeljni zadatak da dobar dio djece u dobi između 12 i 19 godina, a kojih ima oko 370.000, pokušamo okrenuti sportu. To je i sportski, ali i javnozdravstveni imperativ. Svjedoci smo da je već dugi niz godina raste broj pretile djece u Hrvatskoj, što je izravna posljedica pada broja djece u sportu. Moram istaknuti i veliku financijsku pomoć koju je Vlada ove godine pružila hrvatskom sportu čime možemo podržati kvalitetne projekte poput ovog, rekao je Krajač.

Konferenciji je nazočila i karate legenda, Vjekosav Šafranić, aktualni predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba.

- Snažno podržavam ovu inicijativu. Sigurno je da se radi o sjajnoj ideji koju valja podržati. Nadam se da smo svi svjesni koliko nam rada predstoji i koliko ćemo uspona i padova imati u cijeloj ovoj priči. Bez obzira na to što su nam smanjena proračunska sredstva, Sportski savez grada Zagreba naći će načina da i aktivno podrži ovu inicijativu, rekao je Šafranić.

Tri kluba koja su najavila suradnju vjeruju da će pronaći rješenje dvorane kroz izgradnju ili najam, a koju bi imali na korištenju 24 sata dnevno. Moguće rješenje vide na Zagrebačkom velesajmu.

Najavljuju i inicijativu organizacije Olimpijade borilačkih sportova (taekwondo, judo, karate i hrvanje).

Tagovi: Enver Idrizi, karate, Vjekoslav Šafranić, Siniša Krajač, Hrvatski olimpijski odbor, karate centar Nippon
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE