GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alphabet razmatra ponudu za HubSpot

Alphabet razmatra ponudu za HubSpot
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2024 / 22:35
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Alphabet, matična tvrtka Google, razgovarala je sa svojim savjetnicima o mogućnosti davanja ponude za HubSpot, tvrtku koja se bavi softverom za online marketing tržišne vrijednosti 35 milijardi dolara, rekli su ljudi upoznati s tim pitanjem.

Ako Alphabet krene naprijed s ponudom, to bi bio rijedak primjer velike tehnološke tvrtke koja pokušava sklopiti mega posao usred pojačanog regulatornog nadzora sektora pod administracijom američkog predsjednika Joea Bidena.

Potencijalna akvizicija bila bi Alphabetova najveća ikada i omogućila bi mu da stavi u posao dio svoje gomile novca, koji je krajem prosinca dosegao 110,9 milijardi dolara.

Alphabet se posljednjih dana sastao s investicijskim bankarima Morgan Stanleyja o potencijalnoj ponudi za HubSpot, rekli su izvori. Raspravljalo se o tome koliko bi trebao ponuditi i hoće li antimonopolski regulatori odobriti takvo povezivanje, dodali su izvori.

Alphabet još nije poslao ponudu HubSpotu i nije sigurno da će to učiniti, rekli su izvori, koji su zatražili anonimnost kako bi razgovarali o povjerljivim razmatranjima.

"Kao standardna praksa, HubSpot ne komentira glasine ili nagađanja. Nastavljamo se usredotočiti na izgradnju sjajnog poslovanja i pružanje usluga našim klijentima", rekao je glasnogovornik HubSpota.

Alphabet i Morgan Stanley nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar.

Dionice HubSpota porasle su 11% na 693 dolara nakon vijesti u četvrtak. Dionice Alphabeta pale su za 1% na 153,34 USD.

Tagovi: Alphabet, HubSpot, google
PROČITAJ I OVO
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE