GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amazon Web Services investira gotovo 9 milijardi dolara u Singapur

Amazon Web Services investira gotovo 9 milijardi dolara u Singapur
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2024 / 07:27
Autor: SEEbiz
SINGAPUR - Amazon Web Services u utorak je priopćio da će u sljedećih pet godina uložiti dodatnih 12 milijardi singapurskih dolara (oko 8,87 milijardi dolara) u razvoj svoje infrastrukture i usluga u oblaku u Singapuru.

"Ulaganje će ići u izgradnju i izgradnju DC sposobnosti, a sve će biti povezano s azijsko-pacifičkom singapurskom regijom", rekla je Priscilla Chong, voditeljica AWS Singapura, za CNBC-jevu "Street Signs Asia" u utorak.

Ogranak za računalstvo u oblaku američkog tehnološkog diva pokrenuo je svoju prvu azijsko-pacifičku regiju u Singapuru 2010. – njegov prvi pohod izvan SAD-a i Europe. Od tada je AWS rekao da je upumpao više od 11 milijardi SG$ u infrastrukturu i ekosustav oblaka u Singapuru.

"Počevši s našim ulaganjem u Singapuru 2010., AWS je nastavio jačati svoju predanost regiji ASEAN-a, dijeleći napredak [u] digitalnim vještinama među nacijama, pružajući sigurnu i otpornu infrastrukturu dosljedno u cijeloj regiji", rekao je Chong tijekom utorka summit.

Chong je dodao da je tvrtka obučila više od 400.000 ljudi u Singapuru u vještinama rada u oblaku od 2017. i da će "nastaviti ulagati u usavršavanje i poboljšanje produktivnosti" diljem zemlje.

Procvat umjetne inteligencije doveo je do porasta potražnje za uslugama računalstva u oblaku i podatkovnim centrima, budući da obuka modela umjetne inteligencije zahtijeva ogromne količine podataka, a oblak pruža pristup golemim skupovima podataka.

"Pružatelji usluga u oblaku poput AWS-a igraju važnu ulogu u poboljšanju ekosustava digitalne ekonomije. Osim što su temeljna digitalna infrastruktura za organizacije, pružatelji usluga u oblaku omogućuju tvrtkama lak pristup digitalnim resursima poput računala i pohrane, kao i naprednim mogućnostima poput umjetne inteligencije i generativnih AI", rekao je tijekom događaja Tan Kiat How, viši državni ministar u singapurskom Ministarstvu komunikacija i informacija.

Tan je rekao da će AWS također pomoći većem broju organizacija u Singapuru da usvoje usluge u oblaku i mogućnosti umjetne inteligencije dok regija nastavlja bilježiti "snažan zamah digitalizacije".

Tan je također primijetio da, iako izgledi za digitalnu ekonomiju ostaju pozitivni, jednostavno "nema dovoljno tehničkih stručnjaka" u Singapuru ili čak globalno.

Tagovi: Amazon Web Services, Amazon, Singapur
PROČITAJ I OVO
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
ČIPOVI
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
REDMOND - Američka softverska tvrtka Microsoft najavila je da planira ponuditi svojim kupcima na području cloud usluga platformu AMD-ovih čipova za umjetnu inteligenciju (AI) kako bi konkurirala konkurentskoj, puno većoj tvrtki NVIDIA.
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
REGULATOR
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
BRUXELLES - Europska komisija odredila je Microsoftu da do 27. svibnja obvezno dostavi dokumente koji se odnose na korištenje generativne umjetne inteligencije (AI) u njegovoj tražilici Bing.
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
AI
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
NEW YORK - Reddit je najavio partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup sadržaju Reddita, a istovremeno će na platformu društvenih medija unijeti alate umjetne inteligencije (AI).
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
ISTRAGA
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak da je pokrenula istragu protiv Mete zbog zabrinutosti vezanih oko zaštite djece na njezinim platformama Facebook i Instagram.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE