GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Apple razvio sustav za ažuriranje isključenih telefona u kutiji

Apple razvio sustav za ažuriranje isključenih telefona u kutiji
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2024 / 08:20
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Apple je navodno razvio uređaj koji omogućuje ažuriranje softvera na iPhone uređajima čak i kada su telefoni sigurno pohranjeni i zapakirani u svoje originalne kutije. Rješenje je zanimljivo, ali postavlja i neke sigurnosne probleme.

O uređaju koji nosi naziv Presto šuška se već neko vrijeme, a sada je francuski portal iGeneration objavio prve neslužbene fotografije koje su procurile u javnost. Izgled uređaja nije zanimljiv. Što je još važnije, omogućuje Appleu da isključi i dekonfigurirane telefone na daljinu i bez ikakvog kontakta, poveže ih s internetom, skine određenu datoteku s interneta i uploada je na telefon koji se zatim ponovno gasi.

Bloombergov Mark Gurman, koji se smatra guruom ranih točnih informacija o Appleovim stvarima, tvrdi da se presto povezuje s telefonima u kutiji pomoću magsafe bežičnog punjenja i drugih bežičnih tehnologija. Portal iGeneration tvrdi da osim magsafa igra uključuje i bežičnu vezu putem NFC standarda, koja se između ostalog koristi za beskontaktno plaćanje telefonima na POS terminalima.

Budući da čip koji omogućuje rad NFC sustava može raditi i kada je telefon isključen ili ima malo baterije, sustav bi trebao raditi ovako: uređaj putem NFC-a šalje instrukciju telefonu koji je prethodno za njega pripremljen , da biste ga uključili i omogućili bežičnu vezu. Kada telefon to učini, također dobiva informacije o tome koju bežičnu mrežu odabrati i koju lozinku unijeti. Telefon vjerojatno radi u nekom posebnom modu koji ne zahtijeva registraciju korisničkog računa i sve ostale sitnice koje moramo popuniti kada telefon prvi put palimo. Kada je spojen na web, preuzima najnovije ažuriranje i učitava ga na telefon prije ponovnog isključivanja. Magsafe pritom navodno brine da su baterije u svakom trenutku dovoljno napunjene i da mogu nastaviti ovaj način ažuriranja unedogled.

Kada kupac kupi uređaj mjesec, pola godine ili godinu dana nakon službenog izlaska iPhonea, zahvaljujući Prestu, u ruci će imati originalno zapakiran mobitel, koji će imati potpuno svježu verziju operativnog sustava. instaliran. Samo se nadamo da se takav alat neće zloupotrijebiti za tajno instaliranje zlonamjernih kodova na uređaje bez kontakta. Na nekoj sigurnosnoj provjeri u više policijskih zemalja.

Tagovi: APPLE, PRESTO, SIGURNOST, AŽURIRANJE, nfc
PROČITAJ I OVO
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE