GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Appleove dionice tonu nakon obustavljanja prodaje pametnog sata

Appleove dionice tonu nakon obustavljanja prodaje pametnog sata
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2023 / 08:26
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Dionice Applea (AAPL) pale su gotovo 1% u ponedjeljak nakon što je tvrtka objavila da će zaustaviti prodaju svojih Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 u narednim danima. Apple će ukloniti satove iz svojih online trgovina do popodneva 21. prosinca, a iz fizičkih trgovina do 24. prosinca.

Stranica 9to5Mac prva je objavila vijest o prekidu, što je Yahoo Finance potvrdio s Appleom.

Odluka o povlačenju satova dolazi nakon što je Komisija za međunarodnu trgovinu (ITC) odobrila proizvođaču medicinskih uređaja Masimo (MASI) odredbe o prekidu i ograničenom isključenju koje sprječavaju Apple da uvozi i prodaje Series 9 i Ultra 2 u SAD-u u listopadu.

To je započelo razdoblje revizije tijekom kojeg je Bidenova administracija mogla staviti veto na naredbe. Razdoblje pregleda završava 25. prosinca. Apple povlači svoje satove unaprijed kako bi osigurao da je u skladu ako Bijela kuća ne pritekne u pomoć tvrtki.

"Apple se izrazito ne slaže s nalogom i traži niz pravnih i tehničkih mogućnosti kako bi osigurao da Apple Watch bude dostupan kupcima", stoji u priopćenju tvrtke.

"Ako narudžba ostane, Apple će nastaviti poduzimati sve mjere da vrati Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 kupcima u SAD-u što je prije moguće", dodala je tvrtka.

Modeli Apple Watch Series 9 prikazani su među ostalim novim proizvodima tijekom događaja predstavljanja u Apple Parku u Cupertinu, Kalifornija, 12. rujna 2023. (Fotografija Nic Coury / AFP) (Fotografija NIC COURY/AFP putem Getty Imagesa)
Modeli Apple Watch Series 9 prikazani su među ostalim novim proizvodima tijekom događaja predstavljanja u Apple Parku u Cupertinu, Kalifornija, 12. rujna 2023. (NIC COURY/AFP putem Getty Images) (NIC COURY putem Getty Images)
Borba oko satova povezana je s neslaganjem oko patenta između Applea i Masima oko toga je li Apple nepošteno koristio Masimovu tehnologiju senzora kisika u krvi u svojim uređajima.

ITC je presudio u korist Masima u nekim od njegovih zahtjeva, a protiv tvrtke u drugim, ali ishod ostaje isti. Apple mora ili povući satove, uložiti žalbu na narudžbe nakon što rok pregleda završi 25. prosinca ili postići nagodbu s Masimom.

Važno je napomenuti da se zabrana odnosi samo na prodaju Apple Watch Series 9 i Ultra 2 koji se prodaju izravno putem Applea. Dakle, ako odete u Best Buy ili na neko drugo mjesto koje ih ima na zalihama, još uvijek ih možete kupiti nakon 21. prosinca i 24. prosinca.

Tagovi: Apple, Apple Watch, pametni sat
PROČITAJ I OVO
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE