GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Garmin i dalje nedostupan, hakeri navodno traže 10 milijuna dolara

Garmin i dalje nedostupan, hakeri navodno traže 10 milijuna dolara
HAKERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2020 / 07:33
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Već više od tri dana traju problemi s pristupom Garminovim uslugama. Ona koju koristi najveći broj korisnika Garminovih sportskih pametnih satova, Garmin Connect, nedostupna je od četvrtka, no kako je riječ tek o usluzi sinkroniziranja sportskih aktivnosti ona nije od prevelikog značaja za svijet.

Njezina nedostupnost predstavlja tek smetnju u bavljenju fizičkom aktivnošću onima koji su svoja postignuća navikli dijeliti s drugima.

Nešto važnija od ove je usluga flyGarmin, kojom se koriste piloti. Njezina nedostupnost znači da piloti ne mogu ažurirati svoje navigacijske mape s aktualnim podacima, a što od njih zahtijevaju agencije za nadzor zračnog prometa, pa bi posljedica mogla biti prizemljenje određenih zrakoplova.

Garmin je ovoga tjedna, izvještavali smo o tome, napadnut novim, prilagođenim ucjenjivačkim ransomwareom WastedLocker, a mediji koji su uspjeli kontaktirati neke ljude bliske kompaniji navode da je iznos otkupnine za dekripciju podataka postavljen na 10 milijuna dolara.

Iz Garmina su se nakon tri dana i službeno oglasili. Kažu kako mnoge usluge i dalje ne rade, te da rade na otklanjanju problema. Nikakvi korisnički podaci nisu ukradeni, a sve sportske aktivnosti koje vlasnici njihovih pametnih satova pohrane na svoje uređaje moći će biti sinkronizirani s Garmin Connectom jednom kada se sustav oporavi, poručuju.

Više detalja o svemu trebalo bi biti poznato u narednim danima jer Garmin u srijedu ima zakazanu telekonferenciju s investitorima na kojoj treba izložiti svoje najnovije poslovne rezultate.

Tagovi: Garmin, hakerski napad, WastedLocker, Garmin Connect
PROČITAJ I OVO
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
ISTRAGA
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak da je pokrenula istragu protiv Mete zbog zabrinutosti vezanih oko zaštite djece na njezinim platformama Facebook i Instagram.
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
NOVITETI
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
OSIJEK – Hrvatski jednorog i globalna cloud komunikacijska platforma, Infobip, svečano je predstavila novootvoreni ured u Osijeku, na adresi Vukovarska 31.
Musk će lansirati Starlink u Indoneziji
NAJAVE
Musk će lansirati Starlink u Indoneziji
JAKARTA - Tajkun Elon Musk, vlasnik SpaceX-a, trebao bi doći u Indoneziju kako bi lansirao svoju satelitsku jedinicu Starlink ove nedjelje, 19. svibnja, izjavio je viši ministar Luhut Pandjaitan.
Google će u svoju web tražilicu ugraditi umjetnu inteligenciju
POTEZI
Google će u svoju web tražilicu ugraditi umjetnu inteligenciju
SAN FRANCISCO - Web div Google najavio je da će u svojim rezultatima pretraživanja prikazivati i odgovore generirane uz pomoć umjetne inteligencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE