GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google će prodavati podatke o kartama tvrtkama koje se bave solarima

Google će prodavati podatke o kartama tvrtkama koje se bave solarima
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2023 / 08:28
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Google planira licencirati nove skupove kartografskih podataka nizu tvrtki koje će ih koristiti dok grade proizvode oko obnovljive energije i nadaju se zaraditi do 100 milijuna dolara u prvoj godini, saznaje CNBC.

Tvrtka planira prodati pristup novim API-jima (sučelja za programiranje aplikacija) s informacijama o solarnoj i energetskoj energiji te kvaliteti zraka, prema materijalima koje je pregledao CNBC.

Među novim ponudama bit će Solar API, koji bi mogli koristiti solarni instalateri poput SunRuna i tvrtke Tesla Energy i solarni dizajn kao što je Aurora Solar, prema popisu primjera kupaca koje je pregledao CNBC.

Neki od podataka iz Solar API-ja dolazit će iz pilot projekta usmjerenog na potrošače pod nazivom Project Sunroof, kalkulatora solarne uštede koji je izvorno lansiran 2015. Program omogućuje korisnicima da unesu svoju adresu i primaju procijenjene solarne troškove kao što su uštede na računu za struju i veličine solarne instalacije koja će im trebati. Također nudi 3D modeliranje krovova zgrada i obližnjih stabala na temelju podataka Google Maps.

Google planira prodavati API pristup pojedinačnim podacima o zgradama, kao i agregiranim podacima za sve zgrade u određenom gradu ili županiji, stoji u jednom dokumentu. Tvrtka kaže da ima podatke za više od 350 milijuna zgrada, prema dokumentima, što je značajno više od 60 milijuna zgrada koje je navela za projekt Sunroof 2017.

Jedan interni dokument procjenjuje da će solarni API tvrtke generirati prihod između 90 i 100 milijuna dolara u prvoj godini nakon lansiranja. Postoji i mogućnost povezivanja s proizvodima Google Clouda, navodi se u dokumentima.

Tagovi: Google, Google Maps, solari, solarna energija, Tesla
PROČITAJ I OVO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE