GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google plaća 700 milijuna dolara zbog zlouporaba Androida

Google plaća 700 milijuna dolara zbog zlouporaba Androida
NAGODBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2023 / 22:16
Autor: SEEbiz / Momentum
NEW YORK - Google će platiti 700 milijuna dolara kako bi nagodio tužbu koju je pokrenula skupina američkih država optužujući kompaniju za kršenje konkurencije u Trgovini Play na Android uređajima, prema sudskim podnescima objavljenim u ponedjeljak.

Objava uvjeta nagodbe, koja je postignuta u rujnu, dolazi nakon što je programer igara Epic Games prošlog tjedna dobio sličan slučaj protiv tehnološke kompanije.

Google je pristao platiti 630 milijuna dolara fondu za obeštećenje potrošača, a još 70 milijuna ide državama, pokazuje sudski dokument. Prema nagodbi, Google je također pristao unijeti promjene u način rada sustava Android u SAD-u, poput dopuštanja programerima da implementiraju alternativni način plaćanja unutar aplikacije.

U pitanju su bili Googleovi ugovori s proizvođačima pametnih telefona, mrežnim operaterima i programerima igara, koji su, prema tužbi, eliminirali konkurenciju u Trgovini Play.

Google je prikupljao prekomjerne provizije za digitalne kupnje u Trgovini Play sprječavajući alternativne načine plaćanja koji bi mogli ponuditi niže naknade, stoji u tužbi država.

U studenom prošle godine Google je u partnerstvu sa Spotifyjem započeo pilot program pod nazivom naplata po izboru korisnika, koji je korisnicima dao izbor između korištenja Google Play sustava plaćanja ili izravnog plaćanja Spotifyju za kupnju artikala ili pretplate. Google je rekao da će pilot program testirati opcije za alternativne načine plaćanja i prikupiti povratne informacije od programera o tome kako bi se mogao razvijati.

Tvrtka se sada obvezala uvesti opciju u Trgovinu Play. Google će također omogućiti razvojnim programerima da kupce usmjeravaju izvan svoje trgovine na druge načine plaćanja.

Tagovi: Google, android
PROČITAJ I OVO
TikTok tuži američku vladu
TUŽBA
TikTok tuži američku vladu
WASHINGTON - TikTok tuži vladu Sjedinjenih Država u nastojanju da zaustavi provedbu zakona usvojenog prošlog mjeseca kojim se želi prisiliti kineskog vlasnika aplikacije da proda aplikaciju ili da je zabrani.
YouTube testira novu opciju temeljenu na umjetnoj inteligenciji
NOVITETI
YouTube testira novu opciju temeljenu na umjetnoj inteligenciji
NEW YORK - Umjetna inteligencija prisutna je u sve većem broju proizvoda i usluga koje koristimo, a da često toga nismo niti svjesni.
Amazon Web Services investira gotovo 9 milijardi dolara u Singapur
INVESTICIJE
Amazon Web Services investira gotovo 9 milijardi dolara u Singapur
SINGAPUR - Amazon Web Services u utorak je priopćio da će u sljedećih pet godina uložiti dodatnih 12 milijardi singapurskih dolara (oko 8,87 milijardi dolara) u razvoj svoje infrastrukture i usluga u oblaku u Singapuru.
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE