GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gordana Kovačević: Iskoristimo 5G prilike

Gordana Kovačević: Iskoristimo 5G prilike
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2021 / 14:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jučerašnjom objavom HAKOM-ove odluke o dodjeli radio-frekvencijskog spektra za 5G mobilne mreže otvaraju se nove prilike o kojima redovito izvještavamo od prvog predstavljanja Ericssonove globalno vodeće 5G tehnologije u Hrvatskoj koje je upriličeno u kompaniji Ericsson Nikola Tesla još u ožujku 2018. godine.

- Od tada u suradnji s našim partnerima telekom operatorima Hrvatskim Telekomom i A1 Hrvatska marljivo radimo na njezinoj implementaciji u našoj zemlji. Dodjela 5G spektra označava novu fazu implementacije u kojoj trebamo na najbolji mogući način iskoristiti prednosti i dobrobiti koju nam ova tehnologija pruža, poručuju iz ENT-a

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle komentirala je: „Alokacijom 5G spektra operatorima u Hrvatskoj otvoreno je novo poglavlje u implementaciji najsuvremenije 5G tehnologije koja ima potencijal transformirati našu ekonomiju. Posebno nam je drago što ćemo u suradnji s našim partnerima telekom operatorima, zahvaljujući uvođenju pristupa tehnologiji i na ruralna područja, omogućiti ravnomjerniji i održiv ekonomski razvoj naše zemlje. ICT industrija, premda pogođena pandemijom, pokazala je otpornost i otkrila svoj veliki potencijal za omogućavanje prilagodbe industrije i društva novim zahtjevima globalne digitalne ekonomije. U razdoblju koje je pred nama, u suradnji sa svim dionicima ekosustava u kojem su ključni operatori, industrija, javna uprava i sektor obrazovanja, trebamo na najbolji mogući način iskoristiti 5G inovacijski potencijal za kreiranje novih prilika i prihoda u različitim sektorima. Samo tako možemo osigurati održivost i globalnu konkurentnost naše ekonomije u budućnosti uz otvaranje novih radnih mjesta.

Uz prepoznato Ericssonovo tehnološko liderstvo u 5G-u te kvalitetu, znanje i iskustvo stručnjaka Ericssona Nikole Tesle iz R&D centra i centara za rješenja i usluge u području 5G, koje je dodatno verificirano na brojnim 5G projektima diljem svijeta, vjerujem da će naša kompanija i dalje biti značajan igrač u 5G ekosustavu.“

Tagovi: Gordana Kovačević, 5G tehnologija, Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska
PROČITAJ I OVO
Oglašavanje na Googleu donijelo rekordnu dobit Alphabetu
REKORDI
Oglašavanje na Googleu donijelo rekordnu dobit Alphabetu
MOUNTAIN VIEW - Googleova matična kompanija Alphabet povećala je prodaju oglasa na popularnoj tražilici u trećem tromjesečju, uspješno prevladavši nova ograničenja u praćenju mobilnih korisnika i iskoristivši kontinuiranu popularnost internetske kupovine.
Facebook povećao dobit i prihod unatoč otežanom oglašavanju
POBOLJŠANJE
Facebook povećao dobit i prihod unatoč otežanom oglašavanju
CAMBRIDGE - Facebook je izvijestio je o skoku dobiti i prihoda u trećem tromjesečju unatoč postroženim odredbama Applea o zaštiti privatnosti koji su otežali ciljano oglašavanje na najvećoj društvenoj mreži u svijetu.
HTEC Group otvara visokotehnološki centar u Ljubljani
ŠIRENJE
HTEC Group otvara visokotehnološki centar u Ljubljani
LJUBLJANA - Američka tehnološka, konzultantska i razvojna tvrtka iz Silicijske doline, HTEC Group, otvara visokotehnološki inženjerski centar u Ljubljani. Tvrtka već zapošljava inženjere, dizajnere, voditelje proizvoda i projekata te druge karijerne profile.
Zviždačica iz Facebooka optužuje platformu za širenje mržnje
OPTUŽBE
Zviždačica iz Facebooka optužuje platformu za širenje mržnje
LONDON - Bivša zaposlenica Facebooka, Frances Haugen izjavila je u ponedjeljak pred britanskim zastupnicima da je objavljivanje sadržaja koji potiče mržnju "najbolji način rasta" te društvene mreže i pozvala ih da donesu strože zakone.
Ruski hakeri napali su stotine kompanija i organizacija
NAPADI
Ruski hakeri napali su stotine kompanija i organizacija
WASHINGTON - Agencija sa sjedištem u Rusiji, odgovorna za prošlogodišnji masovni kibernetički napad na tehnološku tvrtku SolarWinds, napala je još stotine tvrtki i organizacija tijekom posljednjeg vala napada na računalne sustave sa sjedištem u SAD-u, objavio je Microsoft.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE