GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gordana Kovačević: Iskoristimo 5G prilike

Gordana Kovačević: Iskoristimo 5G prilike
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2021 / 14:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jučerašnjom objavom HAKOM-ove odluke o dodjeli radio-frekvencijskog spektra za 5G mobilne mreže otvaraju se nove prilike o kojima redovito izvještavamo od prvog predstavljanja Ericssonove globalno vodeće 5G tehnologije u Hrvatskoj koje je upriličeno u kompaniji Ericsson Nikola Tesla još u ožujku 2018. godine.

- Od tada u suradnji s našim partnerima telekom operatorima Hrvatskim Telekomom i A1 Hrvatska marljivo radimo na njezinoj implementaciji u našoj zemlji. Dodjela 5G spektra označava novu fazu implementacije u kojoj trebamo na najbolji mogući način iskoristiti prednosti i dobrobiti koju nam ova tehnologija pruža, poručuju iz ENT-a

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle komentirala je: „Alokacijom 5G spektra operatorima u Hrvatskoj otvoreno je novo poglavlje u implementaciji najsuvremenije 5G tehnologije koja ima potencijal transformirati našu ekonomiju. Posebno nam je drago što ćemo u suradnji s našim partnerima telekom operatorima, zahvaljujući uvođenju pristupa tehnologiji i na ruralna područja, omogućiti ravnomjerniji i održiv ekonomski razvoj naše zemlje. ICT industrija, premda pogođena pandemijom, pokazala je otpornost i otkrila svoj veliki potencijal za omogućavanje prilagodbe industrije i društva novim zahtjevima globalne digitalne ekonomije. U razdoblju koje je pred nama, u suradnji sa svim dionicima ekosustava u kojem su ključni operatori, industrija, javna uprava i sektor obrazovanja, trebamo na najbolji mogući način iskoristiti 5G inovacijski potencijal za kreiranje novih prilika i prihoda u različitim sektorima. Samo tako možemo osigurati održivost i globalnu konkurentnost naše ekonomije u budućnosti uz otvaranje novih radnih mjesta.

Uz prepoznato Ericssonovo tehnološko liderstvo u 5G-u te kvalitetu, znanje i iskustvo stručnjaka Ericssona Nikole Tesle iz R&D centra i centara za rješenja i usluge u području 5G, koje je dodatno verificirano na brojnim 5G projektima diljem svijeta, vjerujem da će naša kompanija i dalje biti značajan igrač u 5G ekosustavu.“

Tagovi: Gordana Kovačević, 5G tehnologija, Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska
PROČITAJ I OVO
TikTok tuži američku vladu
TUŽBA
TikTok tuži američku vladu
WASHINGTON - TikTok tuži vladu Sjedinjenih Država u nastojanju da zaustavi provedbu zakona usvojenog prošlog mjeseca kojim se želi prisiliti kineskog vlasnika aplikacije da proda aplikaciju ili da je zabrani.
YouTube testira novu opciju temeljenu na umjetnoj inteligenciji
NOVITETI
YouTube testira novu opciju temeljenu na umjetnoj inteligenciji
NEW YORK - Umjetna inteligencija prisutna je u sve većem broju proizvoda i usluga koje koristimo, a da često toga nismo niti svjesni.
Amazon Web Services investira gotovo 9 milijardi dolara u Singapur
INVESTICIJE
Amazon Web Services investira gotovo 9 milijardi dolara u Singapur
SINGAPUR - Amazon Web Services u utorak je priopćio da će u sljedećih pet godina uložiti dodatnih 12 milijardi singapurskih dolara (oko 8,87 milijardi dolara) u razvoj svoje infrastrukture i usluga u oblaku u Singapuru.
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE