GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ima i toga: Prvi pametni telefon s okruglim brojčanikom

Ima i toga: Prvi pametni telefon s okruglim brojčanikom
NEOBIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2020 / 08:22
Autor: SEEbiz / Vidi.hr
ZAGREB - Koliko je poznato, u svijetu do sada još nije postojao smartfon s fizičkim okruglim brojčanikom u stilu starih telefona iz predratnih vremena, no zahvaljujući uradi sam majstoru i inženjeru Justineu Hauptu, sada i to imamo.

On je napravio uređaj koji se nalazi negdje između pametnog telefona i "starinskog", jer dolazi s okruglim fizičkim brojčanikom koji se okreće prstom i zakrivljenim ePaper zaslonom na kojem možete gledati osnovne informacije poput propuštenih poziva i tekstualnih poruka.

U srcu telefona nalazi se posebno prilagođena Arduino pločica koja se temelji na ATmega 2560 mikrokontroleru i Adafruit FONA 3G pločici koja posjeduje modem za spajanje na 2G ili 3G mreže i u koju ubacujete SIM karticu.

Razina baterije i jačina signala se ne prikazuju na zaslonu, već na bočnim LED-icama, a baterija vam može potrajati jedan čitavi dan korištenja. Pored toga, Haupt je na uređaj postavio i nekoliko "speed-dial" gumbi za brzo biranje zadanih kontakata, kako ne biste za svako pozivanje morali okretati brojčanik, a tu je i vanjska antena sa SMA konektorom.

Haupt kaže kako mu je osnovna namjena bila napraviti uređaj koji će koristiti kao osnovni (primarni) telefon i koji mu stane u džep, budući da ga jako živciraju današnji telefoni s dodirnim ekranima sve većih dimenzija koji su po njemu totalno nepraktični.

Tagovi: pametni telefon s okruglim brojčanikom, rotary cell, Justine Haupt, ATmega 2560 mikrokontroler
PROČITAJ I OVO
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
ISTRAGA
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak da je pokrenula istragu protiv Mete zbog zabrinutosti vezanih oko zaštite djece na njezinim platformama Facebook i Instagram.
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
NOVITETI
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
OSIJEK – Hrvatski jednorog i globalna cloud komunikacijska platforma, Infobip, svečano je predstavila novootvoreni ured u Osijeku, na adresi Vukovarska 31.
Musk će lansirati Starlink u Indoneziji
NAJAVE
Musk će lansirati Starlink u Indoneziji
JAKARTA - Tajkun Elon Musk, vlasnik SpaceX-a, trebao bi doći u Indoneziju kako bi lansirao svoju satelitsku jedinicu Starlink ove nedjelje, 19. svibnja, izjavio je viši ministar Luhut Pandjaitan.
Google će u svoju web tražilicu ugraditi umjetnu inteligenciju
POTEZI
Google će u svoju web tražilicu ugraditi umjetnu inteligenciju
SAN FRANCISCO - Web div Google najavio je da će u svojim rezultatima pretraživanja prikazivati i odgovore generirane uz pomoć umjetne inteligencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE