GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lenovo se kladi da će Motorola biti među prva tri u svijetu

Lenovo se kladi da će Motorola biti među prva tri u svijetu
VELIKA OKLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2024 / 07:42
Autor: SEEbiz
DAVOS - Motorola će vjerojatno biti treći najveći proizvođač pametnih telefona u svijetu za tri godine, prema izvršnom direktoru kineske tehnološke tvrtke Lenovo, vlasnika brenda.

Lenovo, najveći svjetski proizvođač osobnih računala, kupio je Motorolu od Googlea 2014. Posljednjih godina tvrtka je nastojala ojačati marku i pozicionirati je kao igrača višeg ranga za pametne telefone kako bi se natjecala s kompanijama poput Samsunga i Applea

.Godine 2020. Lenovo je ponovno pokrenuo kultni Motorola Razr kao sklopivi pametni telefon.

Matthew Zielinski, izvršni potpredsjednik Lenova, rekao je za CNBC na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švicarskoj da je tvrtka preokrenula poslovanje Motorole i dala joj "hiper prioritet" i da se to sada isplati.

"Kladio bih se u plaću da ćemo za tri godine biti broj tri u svijetu", rekao je Zielinski, iznoseći ambicije Lenova s Motorolom.


Apple i Samsung dva su najveća igrača na globalnom tržištu pametnih telefona s ukupnim udjelom od oko 40%.

Motorola i Lenovo zajedno su imali oko 4% tržišnog udjela u trećem kvartalu 2023., što ih čini osmim najvećim igračem na svijetu, prema Counterpoint Researchu. Međutim, postigao je uspjeh na određenim tržištima. U SAD-u, Motorola je treći najveći proizvođač pametnih telefona po tržišnom udjelu. U Latinskoj Americi Motorola je drugi najveći igrač.

Zielinski je rekao da će tvrtka biti usmjerena na način na koji geografski raste svoj tržišni udio. Izvršni direktor je rekao da Motorola želi "stabilno" rasti na tržištima na kojima se nalazi dok ne dosegne 10% tržišnog udjela na tim mjestima, što će podići njezin tržišni udio na globalnoj razini.

Dio strategije rasta vrti se oko premium segmenta tržišta, u kojem dominiraju Apple i Samsung.

Sklopivi uređaji, poput Razra, dio su ove kategorije s obzirom na njihovu visoku cijenu. Zielinski je Motorolino lansiranje sklopivog Razr opisao kao "ubod na premium tržište".

Zielinski je rekao da je većina korisnika pametnog telefona Razr prešla s uređaja koji "nije temeljen na Androidu". Android je Googleov mobilni operativni sustav. Jedini drugi veći operativni sustav za mobilne uređaje je Appleov iOS.

Indijski poticaj LenovaZielinski je rekao da je Lenovo spreman povećati svoj proizvodni pogon u Pondicherryju u Indiji ako zatreba.

Indijska vlada nastojala je natjerati proizvođače elektronike da proizvode svoju robu u Indiji. Apple je, primjerice, povećao proizvodnju svojih iPhonea u Indiji.

Zielinski je nazvao Indiju "daleko jednom od strateški najvažnijih zemalja" za Lenovo.

“Sada vjerujemo da smo napravili ovaj skok na 5G, mogućnost da tehnologiju stavimo u ruke masa gdje je bilo teže nego prije, i da imamo širinu portfelja koju imamo od džepa do oblaka, imati vrste razgovora koje vodimo s indijskom vladom, imati lokalnu proizvodnju i tražiti otvaranje novih radnih mjesta u zemlji Indije,” rekao je Zielinski.

"Kladit ćemo se što više možemo jer mislimo da je rast indijske populacije fantastičan, a oni su divni ljudi."

Tagovi: lENOVO, mOTOROLA
PROČITAJ I OVO
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE