GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk kaže da će AI stvoriti situaciju u kojoj ljudski rad nije potreban

Musk kaže da će AI stvoriti situaciju u kojoj ljudski rad nije potreban
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2023 / 07:56
Autor: SEEbiz
LONDON - Elon Musk smatra da bi umjetna inteligencija na kraju mogla sve ostaviti bez posla.

Milijarder, tehnološki lider, koji posjeduje Teslu, SpaceX, X, tvrtka ranije poznata kao Twitter, i novoosnovana AI startup xAI, rekli su kasno u četvrtak da će AI imati potencijal da postane "najremećenija sila u povijesti".

"Imat ćemo nešto što je po prvi put pametnije od najpametnijeg čovjeka", rekao je Musk na događaju u Lancaster Houseu, službenoj rezidenciji britanske vlade.

"Teško je točno reći koji je to trenutak, ali doći će točka u kojoj posao neće biti potreban", nastavio je Musk, govoreći zajedno s britanskim premijerom Rishijem Sunakom. “Možete imati posao ako želite imati posao za osobno zadovoljstvo. Ali umjetna inteligencija bi mogla učiniti sve."

"Ne znam je li to ljudima ugodno ili neugodno", našalio se Musk, na što se publika nasmijala.

“Ako poželite čarobnog duha, to vam daje bilo koju želju i nema ograničenja. Nemaš one tri granice želja gluposti, to je i dobro i loše. Jedan od izazova u budućnosti bit će kako pronaći smisao života.”

Musk je u više navrata upozoravao na prijetnje koje umjetna inteligencija predstavlja čovječanstvu, jednom je rekao da bi mogla biti opasnija od nuklearnog oružja. Bio je jedan od brojnih tehnoloških vođa koji su pozvali na pauzu u razvoju AI-ja naprednijeg od OpenAI-jevog GPT-4 softvera u široko citiranom otvorenom pismu objavljenom ranije ove godine.

Drugi tehnološki čelnici ne slažu se s tim mišljenjem, uključujući Palantirovog šefa Alexa Karpa. Govoreći za BBC Radio u lipnju, Karp je rekao da smatra da "mnogi ljudi koji traže pauzu, traže pauzu jer nemaju proizvod."

Tagovi: eLON mUSK, tESLA, UMJETNA INTELIGENCIJA, SPACEX, PLATFORMA X, tWITTER
PROČITAJ I OVO
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE