GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nokia i Samsung postigli su dogovor o korištenju patenata za 5G

Nokia i Samsung postigli su dogovor o korištenju patenata za 5G
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2023 / 18:22
Autor: SEEbiz
ESPOO – Finski tehnološki div Nokia potpisao je novi ugovor o licenciranju svojih 5G patenata za Samsung. Riječ je o najmanje 4500 patenata koji se smatraju "bitnim" za razvoj standarda nove generacije, izvijestila je danas ANSA.

Prema talijanskoj agenciji, prethodni ugovor, koji je istekao u prosincu, već je korejskoj tvrtki omogućio pristup nekim Nokijinim tehnologijama, također integrirajući 5G rješenja u proizvode namijenjene tržištu. Prema izjavi koju je objavila Nokia, ugovor daje Samsungu pristup "ključnim inovacijama u 5G i drugim tehnologijama".

"Samsung je lider u sektoru pametnih telefona i drago nam je što smo postigli novi sporazum s njima", objasnila je Jenny Lukander, predsjednica Nokia Technologies, dodajući da će ovaj potez dvjema tvrtkama ponuditi "slobodu za inovacije", naglašavajući da " snagu Nokijinih patenata, rezultat desetljeća ulaganja u istraživanje i razvoj".

Finska tvrtka je rekla da je uložila više od 130 milijardi eura u istraživanje i razvoj od 2000. godine, što je rezultiralo s više od 20.000 kategorija patenata, od kojih se 4.500 smatra "bitnim" za 5G tehnologiju.

Tvrtke mogu licencirati i koristiti ove tehnologije bez potrebe za vlastitim ulaganjem, potičući inovacije i razvoj novih proizvoda i usluga za potrošače. Iako uvjeti ugovora ostaju povjerljivi, postoji potvrda da će Samsung plaćati tantijeme Nokiji za višegodišnje razdoblje počevši od 1. siječnja 2023. Nokia je 2021. postala jedna od prvih tvrtki koja je dobila ISO 9001 certifikat za upravljanje svoj patentni portfelj.

Certifikat ocjenjuje organizacije na temelju njihove sposobnosti da dosljedno isporučuju kvalitetne rezultate pri projektiranju, razvoju i isporuci proizvoda i usluga.

Tagovi: Nokia, Samsung, 5G tehnologija, 5G patenti
PROČITAJ I OVO
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE