GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nokia promijenila logo, najavljuje agresivan rast

Nokia promijenila logo, najavljuje agresivan rast
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2023 / 19:05
Autor: SEEbiz / CNBC
BARCELONA - Nokia je u nedjelju objavila planove za promjenu identiteta svoje marke po prvi put u gotovo 60 godina, zajedno s novim logotipom, dok se proizvođač telekomunikacijske opreme fokusira na agresivan rast.

Novi logo sastoji se od pet različitih oblika koji tvore riječ NOKIA. Kultna plava boja starog logotipa izbačena je za niz boja ovisno o upotrebi.

"Postojala je povezanost s pametnim telefonima i danas smo tvrtka za poslovnu tehnologiju", rekao je izvršni direktor Pekka Lundmark u intervjuu za Reuters.

Govorio je uoči poslovnog ažuriranja tvrtke uoči godišnjeg Mobile World Congressa (MWC) koji se u ponedjeljak otvara u Barceloni i traje do 2. ožujka.

Nakon što je 2020. preuzeo čelnu dužnost u posrnuloj finskoj tvrtki, Lundmark je postavio strategiju s tri faze: resetiranje, ubrzanje i skaliranje. Budući da je faza resetiranja sada završena, Lundmark je rekao da počinje druga faza.

Dok Nokia i dalje ima za cilj razvijati svoje poslovanje pružatelja usluga, gdje prodaje opremu telekomunikacijskim kompanijama, njen glavni fokus sada je prodaja opreme drugim tvrtkama.

"Imali smo vrlo dobar rast od 21% prošle godine u poduzećima, što je trenutno oko 8% naše prodaje, (ili) otprilike 2 milijarde eura (2,11 milijardi dolara)," rekao je Lundmark. "Želimo to dovesti do dvoznamenkastih brojeva što je prije moguće."

Velike tehnološke tvrtke surađivale su s proizvođačima telekomunikacijske opreme kao što je Nokia kako bi kupcima, uglavnom u proizvodnom sektoru, prodavale privatne 5G mreže i opremu za automatizirane tvornice.

Nokia planira pregledati put rasta svojih različitih poslovanja i razmotriti alternative, uključujući prodaju.

“Signal je vrlo jasan. Želimo biti samo u poslovima u kojima možemo vidjeti globalno vodstvo,” rekao je Lundmark.

Nokijino kretanje prema tvorničkoj automatizaciji i podatkovnim centrima također će ih dovesti do konkurencije s velikim tehnološkim tvrtkama, poput Microsofta i Amazona.

Tagovi: Nokia, novi logo Nokije, Pekka Lundmark, Microsoft, Amazon
PROČITAJ I OVO
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE