GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nvidia snažno poboljšava izglede, dionice skočile 25%

Nvidia snažno poboljšava izglede, dionice skočile 25%
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2023 / 08:30
Autor: SEEbiz / Momentum
NEW YORK - Najveći američki dizajner čipova i lider u području procesora za sustave temeljene na umjetnoj inteligenciji, NVIDIA, objavila je kvartalne rezultate iznad očekivanja i značajno podigla poslovne izglede za tekuće tromjesečje, što je dovelo do snažnog rasta dionica ove kompanije.

NVIDIA je objavila pad prihoda od 13,3 posto na 7,19 milijardi dolara u prvom fiskalnom tromjesečju, što je znatno iznad očekivanja od 6,52 milijarde dolara.

Segment podatkovnih centara zabilježio je rast prihoda od 14 posto na 4,28 milijardi dolara, znatno iznad očekivanja od 3,9 milijardi dolara. Tvrtka je rekla da je proširenje potaknuto potražnjom za GPU-ima koji se koriste za aplikacije temeljene na umjetnoj inteligenciji kao što su OpenAI i ChatGPT.

Gaming je zabilježio pad prihoda od 38 posto na 2,24 milijarde dolara, ali je to bio oporavak od 22 posto u odnosu na prethodni kvartal i ova je realizacija bila iznad očekivanja od 1,98 milijardi dolara.

Prihod od segmenta profesionalne vizualizacije prepolovio se na 295 milijuna dolara, ali je također bio veći za 31 posto u odnosu na prethodni kvartal.

Automobilski segment zabilježio je rast prihoda od 114 posto na 296 milijuna dolara, što je malo iznad razine iz prethodnog tromjesečja.

Kada je riječ o profitabilnosti, prilagođena zarada po dionici (EPS) pala je za petinu na 1,09 dolara, ali je nadmašila očekivanja od 0,92 dolara. Prilagođena bruto marža pala je za 30 baznih bodova na 66,8 posto, ali je bila 70 baznih bodova bolja od prethodnog tromjesečja.

U tekućem tromjesečju tvrtka očekuje prihod od 11 milijardi dolara (+/-2 posto), znatno iznad konsenzusa od 7,18 milijardi dolara. Ovaj rekordni kvartalni prihod u povijesti tvrtke predstavljao bi godišnju stopu rasta od 64 posto nakon tri uzastopna tromjesečja pada.

Tagovi: Nvidia, poboljšani izgledi
PROČITAJ I OVO
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE