GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reddit se prijavio za IPO, evo što pokazuju brojke

Reddit se prijavio za IPO, evo što pokazuju brojke
IPO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2024 / 22:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Reddit je u četvrtak objavila svoju IPO prijavu prije planiranog debija na burzi u ožujku.

Istodobno, objavio je gubitke od 90,8 milijuna dolara i rast prihoda od otprilike 21% u 2023.

Podnošenje inicijalne javne ponude (IPO) dolazi gotovo dva desetljeća nakon pokretanja Reddita i bit će veliki test za platformu koja još uvijek zaostaje za komercijalnim uspjehom suvremenika društvenih medija kao što su Facebook i Twitter.

U podnesku je Reddit izvijestio o neto gubitku od 90,8 milijuna dolara za godinu koja je završila 31. prosinca i zabilježio rast prihoda od 804 milijuna dolara, u odnosu na 666,7 milijuna dolara godinu ranije.

Reddit je procijenjen na 10 milijardi dolara u rundi financiranja 2021. i nejasno je kojoj će procjeni tvrtka težiti tijekom prodaje udjela u nadolazećim tjednima. Očekuje se da će tražiti prodaju gotovo 10% svojih dionica u IPO-u, izvijestio je ranije Reuters.

Reuters je u srijedu izvijestio, pozivajući se na izvore, da je Reddit sa sjedištem u San Franciscu sklopio dogovor s Alphabetovim Googleom kako bi njegov sadržaj bio dostupan za obuku modela umjetne inteligencije diva tražilice. Ugovor je vrijedan oko 60 milijuna dolara svake godine, prema jednom od izvora.

Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu kreće se prema jednom od najiščekivanijih uvrštenja na burzu u posljednjih nekoliko godina dok se tržište IPO-a u SAD-u otopljava usred popuštanja strahova od recesije i rastućih nada u meko slijetanje gospodarstva.

Reddit je povjerljivo podnio zahtjev za IPO krajem 2021., ali su ga teški ekonomski uvjeti i loši rezultati kotiranih tehnoloških dionica natjerali da odgodi ponudu.

Morgan Stanley i Goldman Sachs odabrani su kao glavni pokrovitelji za Redditov IPO, koji uključuje više od desetak drugih banaka.

Tagovi: Reddit, ipo, facebook, twitter
PROČITAJ I OVO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE