GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samsung ostvario najmanju kvartalnu dobit u posljednjih 14 godina

Samsung ostvario najmanju kvartalnu dobit u posljednjih 14 godina
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2023 / 11:11
Autor: SEEbiz
SEUL - Samsung Electronics će smanjiti proizvodnju čipova nakon što je zabilježio pad kvartalne operativne dobiti od 96 posto.

Dionice najvećeg svjetskog proizvođača memorijskih čipova i telvizora porasle su za tri posto na početku trgovanja, dok su dionice rivalskog SK Hynixa porasle za 5 posto jer su investitori pozdravili planove za smanjenje proizvodnje kako bi se očuvale cijene.

Samsung je procijenio da je njegov operativni profit pao na 455,5 milijuna dolara u periodu siječanj-ožujak, sa skoro 11 milijuna dolara godinu dana ranije, u kratkom preliminarnom izvještaju o zaradi. Bio je to najniži profit za bilo koji kvartal u 14 godina.

"Potražnja za memorijom je naglo opala zbog makroekonomske situacije i usporavanja kupovnog raspoloženja kupaca, jer mnogi kupci nastavljaju prilagođavati svoje zalihe u financijske svrhe. Smanjujemo proizvodnju memorijskih čipova za značajan nivo, posebno proizvoda sa osiguranom opskrbom", navodi se u saopćenju.

Odluka o smanjenju proizvodnje je bila neočekivana za Samsung, koji je ranije rekao da će napraviti mala prilagođavanja kao što su pauze za renoviranje proizvodnih linija, ali ne i potpuno smanjenje. Nije objavljeno za koliko će se tačno smanjiti proizvodnja.

S obzirom da je potražnja potrošača za tehnološkim uređajima usporena zbog rastuće inflacije, kupci poluvodiča, uključujući operatere centara podataka i proizvođače pametnih telefona i personalnih računala, uzdržavaju se od kupovine novih čipova i trošenja zaliha.

Analitičari su procijenili da je odjel za čipove pretrpio tromjesečne gubitke od više od 3,03 milijarde dolara kako su cijene memorijskih čipova pale, a vrijednost zaliha smanjena.

Tagovi: Samsung, Samsung Electronics, čipovi
PROČITAJ I OVO
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
META
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
BERLIN - SAD poziva na prisilnu prodaju kineske aplikacije TikTok, a EU pokreće daljnje postupke protiv ove platforme. U čemu je problem?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE