GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Školska knjiga uspješno lansirala aplikaciju Asistent

Školska knjiga uspješno lansirala aplikaciju Asistent
APLIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2020 / 18:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB – S početkom nove školske godine aplikacija Školske knjige „Asistent” dobila je prve korisnike, a u nešto više od mjesec dana primjene nailazi na sjajne reakcije učitelja.

Riječ je o prvoj aplikaciji u Hrvatskoj koja je jedinstveno i cjelovito rješenje za svakodnevni rad i pripremu nastave te vođenje pedagoške dokumentacije za učitelje. Tom aplikacijom učiteljima je omogućeno da više vremena rade ono u čemu su najbolji – poučavaju učenike svih dobi – a namijenjena je članovima 5+ klub programa Školske knjige.

Upotrebom „Asistenta” učitelji ne samo što štede vrijeme za pripremu nastave već imaju i pomoć u prilagodbi nastave svakom učeniku posebno. Osim toga, uza svaki je nastavni sat dostupan i probran digitalni sadržaj te korisne poveznice vezane uz nastavno gradivo, a sve je to učiteljima dostupno u samo nekoliko klikova.

Suvremena tehnologija mora biti u korist obrazovanja. Mi smo željeli istinski pomoći učiteljima u onome što rade, a to je ulaganje vremena i truda u poučavanje naših mladih. Htjeli smo im olakšati, pa smo se za pomoć obratili edukacijsko-rehabilitacijskim stručnjacima, pedagozima i psiholozima, kao i programerima. Ishod te suradnje donio nam je aplikaciju koja bi mogla postati najbolji prijatelj svakog učitelja, a samim tim i naših učenika, objašnjava Matilda Bulić, izvršna direktorica Školske knjige.

Glavne prednosti Asistenta

„Asistent” pomaže učenicima s teškoćama – uzimajući u obzir potrebe svakog učenika, s pomoću aplikacije učitelji mogu jednostavno kreirati planove na mjesečnoj, polugodišnjoj i godišnjoj razini. Uz to, aplikacija sadržava savjete koji im pomažu u pristupu svakom učeniku. Ta edukativna opcija bila je zajednička želja učitelja, edukacijsko-rehabilitacijskih stručnjaka i Školske knjige, a ujedno je i jedna od glavnih prednosti aplikacije.

Obogaćuje nastavu i kreira raspored – s pomoću aplikacije učitelji mogu prilagoditi kalendar svojem rasporedu. Svaki je nastavni sat popraćen skraćenom pripremom, aktivnostima, korisnim poveznicama i odabranim digitalnim sadržajem, a cijela je priprema udaljena od učitelja samo nekoliko klikova.

Aplikacija oslobađa učitelje suvišnog dijela administracije – unutar kalendara školske godine nalazi se digitalni nastavnički dnevnik. Učitelji u njemu mogu imati pregled gradiva koje je obrađeno uz rasporede sati i sve bitne datume u školskoj godini. Tako mogu redovito pratiti sve bitne nastavne procese.

Aplikacija „Asistent” uvelike je pojednostavnila moju pripremu za radni dan. Stručna podrška za rad s učenicima s teškoćama, precizno planiranje, odlični prijedlozi aktivnosti, direktne poveznice s digitalnim sadržajima i brzina administrativnih poslova čine „Asistent” jedinstvenim i inovativnim u svijetu obrazovanja (i znanja). Moj „Asistent” je pametan, učinkovit, drži sve na jednome mjestu i ništa ne zaboravlja. Odjednom se oslobodilo vrijeme za mene i moje učenike. Hvala Školskoj knjizi, izjavila je Nataša Botica, učiteljica hrvatskog jezika u OŠ kralja Zvonimira u Solinu.

U nekoliko mjeseci aplikaciju je razvio velik tim stručnjaka iz raznih područja u suradnji s učiteljima iz cijele Hrvatske. Među njima su bili i edukacijsko-rehabilitacijski stručnjaci koji su svojim bogatim iskustvom uvelike pomogli u pripremi individualiziranih kurikuluma.

Tagovi: Školska knjiga, aplikacija Asistent, Nataša Botica, Matilda Bulić
PROČITAJ I OVO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE