GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tencent ispod očekivanja u drugom kvartalu

Tencent ispod očekivanja u drugom kvartalu
SLABO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2023 / 16:53
Autor: SEEbiz / Momentum
PEKING - Kineska tehnološka tvrtka Tencent izvijestila je o slabijem rastu profitabilnosti u drugom tromjesečju, iako je smanjenje troškova pridonijelo rastu dobiti i povećanju prodaje u većini poslovnih segmenata.

Tvrtka je zabilježila rast prihoda od 11 posto na 149,21 milijardu juana, što je ispod konsenzusa od 151,73 milijarde juana.

Dobit za isto razdoblje skočila je 41 posto na 26,17 milijardi juana, ali je ispod očekivanja od 33,42 milijarde juana.

Veliko povećanje profitabilnosti posljedica je prošlogodišnje odluke tvrtke da izađe iz mnogih poslova izvan područja osnovne djelatnosti i smanji troškove marketinga.

Tencent je ostvario treći uzastopni kvartal rasta prihoda nakon što je pretrpio pad poslovanja 2022. Do toga je došlo kao rezultat visoke baze u 2021. godini kada je gaming segment išao jako dobro zbog pandemije, a zatim i zbog strože regulative kineskih vlasti koje su postrožile licenciranje novih igara.

No, trenutni spori oporavak poslovanja uvelike odražava probleme u kineskom gospodarstvu koje se oporavlja znatno sporije od očekivanog.

Segment igara u tom je tromjesečju ostvario identičan rezultat kao i prošle godine s prihodom od 31,8 milijardi juana, što je blagi napredak u odnosu na pad od jedan posto u prethodnom tromjesečju. Unutar njega međunarodno poslovanje raslo je po stopi od 18 posto nakon što se tvrtka fokusirala na to tržište nakon slabije prodaje u nacionalnim okvirima, dijelom i zbog stroge regulative.

Oglašavanje je povećalo prihode za 34 posto na 25 milijardi juana, iznad konsenzusa od 22,85 milijardi juana, a odjel za financijsku tehnologiju i usluge u oblaku zabilježio je solidnu stopu rasta od 15 posto.

Dionice Tencenta, kojima se trguje na OTC tržištu u Sjedinjenim Državama, pale su gotovo četiri posto na 40,2 dolara.

Tagovi: Tencent, GAMING, wEcHAT
PROČITAJ I OVO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE