GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Twitter s novim imenom i logotipom

Twitter s novim imenom i logotipom
LOGO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2023 / 16:37
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Vlasnik Twittera Elon Musk i njegova nova izvršna direktorica Linda Yaccarino u nedjelju su najavili rebranding mreže u X, novi logo koji se više neće temeljiti na silueti ptice, te preuređenje poslovnog modela. Novi logo je već danas prikazan. Mreža će se više fokusirati na usluge plaćanja i marketing.

Kako prenosi francuska novinska agencija AFP, Musk, koji je svoju profilnu fotografiju na web stranici mreže promijenio u bijeli simbol slova x na crnoj pozadini i prije promjene loga, objavio je da su se odlučili za minimalistički logo po uzoru na art deco stil. Imenovanje objave na mreži kao x također je dio transformacije.

Novi logo prikazan je na web stranici mreže danas oko 11 sati po srednjoeuropskom vremenu. U međuvremenu, URL web stranice i dalje ima naziv Twitter, a gumb za novu objavu i dalje se zove "tweet". Ova i neke druge nejasnoće, navodi AFP, ukazuju na to da proces transformacije mreže još uvijek traje.

Musk, koji je Twitterovu matičnu tvrtku nazvao X Corporation, prije nekog je vremena objavio kako je cilj njegovog preuzimanja Twittera ubrzati izradu X aplikacije koja bi trebala biti "aplikacija svega". Kako prenosi AFP, naziv se odnosi na tvrtku X.com koju je osnovao 1999. godine i koja je postupno prerasla u diva usluga plaćanja PayPal. Prema AFP-u, aplikacija koju planira Musk i dalje će funkcionirati kao društvena mreža, ali će također uključivati mobilna plaćanja i slanje poruka.

Kako je istaknuo CEO Twittera Yaccarino, X će biti napredniji od bilo koje slične usluge do sada. "Snagom umjetne inteligencije, X će nas povezati na načine koje tek počinjemo zamišljati", tvitala je u nedjelju. Definirao je X kao globalno interaktivno središte usmjereno na audio i video usluge, slanje poruka i usluge plaćanja.

Twitter, koji navodno ima oko 200 milijuna redovnih korisnika, već se neko vrijeme suočava s brojnim problemima otkako je prošle godine milijarder Musk preuzeo tvrtku i otpustio tisuće zaposlenika. Musk, koji je također vlasnik Tesle i SpaceX-a, posljednjih je mjeseci uznemirio korisnike Twittera brojnim promjenama, uključujući naplatu dosad besplatnih usluga. Između ostalog, Muskovi potezi doveli su do velikog pada prihoda od oglašavanja.

No, društvena mreža Twitter nedavno je dobila izravnog konkurenta. Američki online div Meta, pod čije okrilje spada, između ostalih, i Facebook, predstavio je aplikaciju Threads. Aplikacija, koja još nije dostupna korisnicima u EU, postala je najbrže rastuća aplikacija nakon što je dosegla 100 milijuna korisnika u samo pet dana. Time je prestigao chatbot ChatGPT kojem je trebalo dva mjeseca da dostigne ovu brojku. Musk je prijetio da će tužiti Metija za navodnu krađu intelektualnog vlasništva.

Tagovi: Twitter, Elon Musk, novi logo Twittera
PROČITAJ I OVO
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE