GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zlatno doba za streaming platforme je iza nas

Zlatno doba za streaming platforme je iza nas
STREAMING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2023 / 09:02
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Streaming platforme kao što su Netflix, Hulu, Disney+ (DIS) i YouTube TV trebale su nas spasiti od precijenjenih kabelskih paketa koji su desetljećima iscrpljivali naše džepove.

I doista, jedno su nam se vrijeme te platforme nabacile niskim cijenama i mogućnošću dijeljenja računa s prijateljima i obitelji.

Ali ti su dani prošli, a streaming sve više priziva duh precijenjenih paketa kablovske televizije.

"Prošli je doba zlatne groznice za streaming televizije", objasnio je Gartnerov direktor istraživanja i analitičar Eric Schmitt.

"Poslovni modeli koji se temelje na očnim jabučicama, a ne na prihodu, više nisu održivi."

Za korisnike to znači porast cijena, više oglasa — i razbijanje dijeljenja zaporki. Za tvrtke to znači da korisnici češće otkazuju planove kada im ponestane serija i filmova za gledanje.

Od 2022. sve su glavne platforme za streaming povisile oretplate, uvele razine podržane oglasima ili počele s obračunom s ljudima koji dijele zaporke. Netflix je pokrenuo stvari početkom 2022. kada je objavio da podiže cijene za svoj Standard plan sa 13,99 USD na 15,49 USD i povećava troškove svog Premium plana sa 17,99 USD na 19,99 USD.

Također je uveo plan od 6,99 dolara podržan oglasima i nedavno ukinuo svoj osnovni plan od 9,99 dolara. Tvrtka je također počela zahtijevati od korisnika koji dijele račune s osobama izvan njihovih kućanstava da plate 7,99 dolara za pristup.

Disney+ je slijedio Netflixovo vodstvo, prvo uvođenjem razine s oglasima za 7,99 USD i podizanjem cijene svoje razine bez oglasa sa 7,99 USD na 10,99 USD 2022. A ovog mjeseca, tvrtka je rekla da dodatno povećava cijenu svoje opcije bez oglasa na 13,99 dolara. Cijena Hulua bez oglasa također je skočila sa 14,99 dolara na 17,99 dolara.

Hulu + TV uživo s oglasima također raste sa 69,99 USD na 76,99 USD, dok verzija bez oglasa ide s 82,99 USD na 89,99 USD. Naravno, to uključuje Disney+, Hulu i ESPN+, ali to je cijena kablovske televizije.

Tagovi: streaming, Netflix, Disney, Hulu
PROČITAJ I OVO
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE