GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Advent podigao cijene smještaja u zagrebačkim hotelima

Advent podigao cijene smještaja u zagrebačkim hotelima
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2022 / 07:48
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zimski turizam vratio se u velikom stilu, što se odrazilo i na cijene smještaja.

Već prve brojke o posjećenosti adventskih atrakcija u Hrvatskoj, pogotovo u Zagrebu, pokazuju da se turizam tijekom zimskih blagdana vratio u velikom stilu, a povećanu potražnju pružatelji usluga debelo su iskoristili povećanjem cijena smještaja.

Kao i proteklih godina, i dalje se očekuje najveći pritisak za vikende, uz izuzetak tjedna između Božića i Nove godine koji također padaju na vikend.

U Zagrebu je tako već za prvi vikend održavanja Adventa bilo teško pronaći pristojnu dvokrevetnu sobu ili apartman za dvoje za manje od 100-120 eura po noćenju, a cijene noćenja u najboljim hotelima idu i do 400 eura.

Pretraga velikih online platformi trenutačno pokazuje da je slobodno tek oko šest posto ukupnih smještajnih kapaciteta za vikend koji dolazi, i to uz cijene koje su bar dvostruko veće nego radnim danom tijekom ovog tjedna.

U zadnjem ovogodišnjem tjednu zauzetost na Bookingu u Zagrebu trenutačno je na 73 posto, a popunjenost smještajnih jedinica na Silvestrovo od 92 posto pokazuje da je Zagreb poželjna destinacija za proslavu Nove godine.

Jednako je s Dubrovnikom, sve je popunjeno i u Rovinju i Poreču, u Šibeniku je u novogodišnjem vikendu na Bookingu puno 86 posto kapaciteta, kao i u Zadru, no treba imati na umu da su to ljetne destinacije u kojima je dosta raspoloživog smještaja zatvoreno.

Kako doznaje Poslovni.hr u Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ), od 25. do 27. studenog u čitavoj Hrvatskoj bilo je ukupno 36.318 dolazaka i 89.051 noćenja, što je 75 posto više dolazaka i 45 posto više noćenja nego lani, te 11 posto više noćenja nego u istom vikendu 2019. godine.

U Zagrebu je od 25. do 27. studenog ostvareno 9988 dolazaka i 21.744 noćenja, što je u usporedbi s prvim adventskim vikendom lani 72 posto više dolazaka i 61 posto više noćenja, te 95 posto rezultata u noćenjima prvog adventskog vikenda rekordne 2019. godine.

Tagovi: Advent Zagreb, zagrebački hoteli, Zagreb, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE