GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Akcije Aerodroma blizu maksimuma uprkos problemima

Akcije Aerodroma blizu maksimuma uprkos problemima
SEDMIČNI PREGLED BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2023 / 07:20
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Nakon četiri vezane nedelje pada, domaće tržište akcija zabeležilo je stagnaciju protekle sedmice uz prilično nisku investicionu aktivnost.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 80,3 miliona dinara (0,7 miliona evra), dok je indeks Belex15 okončao sedmicu na nivou od 861,5 poena.

Ubedljivo najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je ostvarila realizaciju od 23,9 miliona dinara, mahom u jednoj transakciji na ceni od 740 dinara. NIS je nedelju okončao na 730 dinara, nakon što je prethodno prošao presek za bruto dividendu od 143,3 dinara koju treba da usvoji skupština akcionara 29. juna, piše Momentum.

Akcije Dunav osiguranja (DNOS) uspele su da se neznatno odlepe od nivoa od 900 dinara, dok se Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) približio istorijskom maksimumu uprkos velikim problemima u pružanju usluga s početkom turističke sezone.

Državni zvaničnici održali su sastanak sa predstavnicima VINCI-ja kako bi se ispoštovali uslovi koncesionog ugovora i normalizovala situacija na aerodromu. Inače, i posle više od pet godina od potpisavanja ugovora o koncesiji, ovaj dokument je ostao nedostupan za investicionu javnost i akcionare kompanije.

Tagovi: Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Beogradska berza, BELEX15
PROČITAJ I OVO
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE