GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Analitičari: Bitcoin na početku novog velikog rasta

Analitičari: Bitcoin na početku novog velikog rasta
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2023 / 21:20
Autor: SEEbiz / Cointelegraph
NEW YORK - Bitcoin je u novom "velikom usponu" jer snaga tržišta dosta nalikuje uvjetima nakon medvjeđeg tržišta iz 2018.

Prema posljednjoj analizi, BTC/USD će nastaviti rasti "nakon određene konsolidacije" zahvaljujući ključnim signalima iz njegovog indeksa relativne snage (RSI).

S povećanjem cijene BTC-a koji tek dolazi, bitcoin optimisti osjećaju se sve sigurnije unatoč široko rasprostranjenom nepovjerenju u dugotrajnost trenutnog uspona, piše Cointelegraph.

Za popularnog trgovca Crypto Wolfa, ključni fenomen koji je sada u tijeku izdvaja najnoviji oporavak bitcoina od svih ostalih.

RSI je, primijetio je 18. siječnja, ispisao dugo očekivanu bikovsku divergenciju na tjednim vremenskim okvirima - nešto što se nikada prije nije dogodilo.

“BTC je ispisao rijetku tjednu bikovsku divergenciju RSI-ja. Nikad se nije dogodilo u povijesti BTC-a, prilika koja se pruža jednom u životu,” rezimirao je 21. siječnja.

RSI je temeljna mjera koju koriste trgovci kako bi odredili je li imovina prekupljena ili preprodana po danoj cijeni.

"Tehničari su bili tamo, ljestvice su vrištale na dnu, ali kao i obično većina je bila u punom medvjeđem načinu rada", dodao je Wolf.

Time bitcoin počinje ponavljati neku vrstu renesanse koja je posljednji put viđena na kraju njegovog prethodnog medvjeđeg tržišta početkom 2019.

Trader i analitičar Trader Tardigrade, poznat i kao Alan na društvenim mrežama, tako predviđa da će se dobra vremena nastaviti još neko vrijeme.

"BTC je ponavljao obrazac u RSI-ju i Price Actionu do dna 2019.", rekao je sljedbenicima prošlog tjedna.

Dnevni RSI iznosio je blizu 87 u vrijeme pisanja ovog teksta, kažu podaci Cointelegraph Markets Pro i TradingViewa.

To je najviša razina od siječnja 2021. godine, nekoliko mjeseci prije nego što je BTC/USD postavio nove rekordne vrijednosti svih vremena od 58 000 USD u travnju i 69 000 USD u studenom.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, tržište kriptovaluta
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE