GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anna Maria Kochanska: Zagreb je napravio ogroman iskorak u kontekstu digitalnih nomada

Anna Maria Kochanska: Zagreb je napravio ogroman iskorak u kontekstu digitalnih nomada
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2021 / 10:54
Autor: Marko Majić
ZAGREB - Nakon veleposlanika i partnera iz SAD-a, Zimbabvea, Južne Afrike, Izraela i Singapura, Anna Maria Kochanska iz Poljske odradila je dužnost sigitalnog veleposlanika Zagreba za mjesec prosinac.

Imala je vrlo intenzivan prosinac, uživajući u Adventu u Zagrebu, kao i organizirajući nekoliko susreta između javnog nastupa i pojavljivanja u medijima.

- Sjajno je u Zagrebu. Očekivala sam hladniji prosinac, no, vjerojatno i zbog Adventa sve je bilo puno toplije. Čak i u nesretno doba pandemije, Advent je Zagrebu dao dodatnu toplinu, kaže Anna Maria.

- Iako zna bi i ihladno, ljudi svejedno stoje vani i pijuckaju svoja pića, sve je nekako u ozračju slavlja, vrlo opušteno. Naravno da me to ispunjava i da me čini vrlo opuštenom. I mjere su u Zagrebu blaže nego drugdje na Zapadu, nema toliko restrikcija, tako da sam baš uspjela predahnuti, poručuje Anna Maria.

Iako je prosinac većinom obiteljskog karkatera, prepun blagdanskih okupljanja i raznih proslava, Anna Maria kaže da je i tu našla "sebe."

- S prijateljima smo pripremali dosta hrane, sigurno sam i nabacila koji kilogram tijekom blagdana (smijeh). To je nešto što ćete rijetko doživjeti na Zapadu i daje Zagrebu posebnu toplinu.

U kontekstu priče o digitalnim nomadima, Anna Maria smatra da je Zagreb u samo godinu dana napravio ogroman iskorak.

- Zapravo je nevjerojatno koliko se postiglo u samo godinu dana. Zagreb je sadqa jedno od pet najpožejnijih odredišta za digitalne nomade. odrađen je sjajan posao i iznimno mi je drago što sam mogla biti dijelom ovog projekta. Iduća godina trebala bi biti još bolja jer odrađene su sve pripreme da tako i bude, kaže Anna Marie.

Što se tiče segmenata u kojima bi trealo napraviti dodatni iskorak, Anna Maria preporučuje da se na promotivnom planu treba učiniti još napora. Posebno naglašava ono na čemu se možda nije dovoljno radilo, a to je povezivanje lokalnih poduzetnika s digitalnim nomadima.

- Nomadi ne žele uvijek biti u svom filmu. Treba nam neka točka, neki hub, možda startup, koji bi nas bolje povezao, zaključuje Anna Maria Kochanska.

Tagovi: Anna Maria Kochanska, digitalni nomadi, Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Blok transakcije podigle promet, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Blok transakcije podigle promet, indeksi pali
ZAGREB - Zagrebačka burza je u srijedu iznjedrila nešto zanimljiviju trgovinu.
Bakar ulazi u superciklus, ponuda ne može zadovoljiti potražnju
ROBNA TRŽIŠTA
Bakar ulazi u superciklus, ponuda ne može zadovoljiti potražnju
LONDON - Brojni stručnjaci za sirovine smatraju da trgovini bakrom predstoji „superciklus“. Jer, za prelazak na klimatski neutralno gospodarstvo potrebna je prije svega jedna sirovina: bakar.
Zašto su Korejci poludjeli za zlatnim polugama?
INTERES
Zašto su Korejci poludjeli za zlatnim polugama?
SEUL - Južnokorejske trgovine imaju novu popularnu stavku u ponudi - zlatne poluge.
Azijska tržišta: Tokijski indeksi predvode pad
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tokijski indeksi predvode pad
TOKIO - Japanske dionice predvodile su pad na azijsko-pacifičkim tržištima u srijedu, dok su ulagači analizirali zarade iz regije i iščekivali rezultate japanskih divova Toyote i Mitsubishija koji bi trebali biti objavljeni kasnije tijekom dana.
Wall Street: Najduži pozitivni niz Dow Jonesa u pet mjeseci
OPTIMIZAM
Wall Street: Najduži pozitivni niz Dow Jonesa u pet mjeseci
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average i S&P 500 porasli su u utorak dok su trgovci tražili više naznaka o tome kada bi Federalne rezerve mogle početi snižavati stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE