GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!

Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 21:56
Autor: SEEbiz
BEČ - Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger odbila je danas inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel da ove godine ostavi zatvorena skijališta širom Europe. Tvrdi da austrijske vlasti mogu osigurati sigurnost na skijalištima.

"Ovo nije europska nadležnost. Ne znam na kojoj bi pravnoj osnovi EU mogla narediti zatvaranje skijališta ", rekla je Köstinger za njemački list Spiegel.

Također je izjavila da Austrija poduzima sve mjere kako bi osigurala siguran odmor.

“Osoba se virusom ne zarazi tijekom skijanja, već na zabavama. Zbog toga ove godine neće biti zabava nakon skijanja ", uvjerava austrijsa ministrica.

“Ako gosti trebaju medicinsku njegu, ona će im ionako biti dostupna. Turistička područja dogovorila su se da će uspostaviti sustav "sigurne kuće" za one s blagim znakovima nove infekcije koronavirusom. To znači da bismo pripremili posebne instalacije u koje bismo smjestili zaražene ljude ", objasnila je.

Dodala je da ti ljudi više neće moći zaraziti jedni druge, osiguravajući tako maksimalnu sigurnost za sve. U suradnji s njemačkim zdravstvenim vlastima, osobe bez simptoma također bi se mogle prevesti kući.

Na pitanje bi li ove godine samostalno skijala, odgovorila je potvrdno.

"Ne bojim se ni zaraze tamo", rekla je Spiegelu.

U Europi se nedavno vodi rasprava o tome da se skijališta širom Europe zatvore zbog pandemije covida-19. Italija je prva to podržala, a danas je to podržala i njemačka kancelarka.

“Pokušat ćemo donijeti odluku u Europi kako bi sva skijališta mogla biti zatvorena. Ali nažalost, kad čujemo stavove Austrije, to ne znači da ćemo uspjeti lako. Ali pokušat ćemo ponovo ", rekla je Merkel jutros.

Tagovi: Elisabeth Köstinger, Austrija, austrijska skijališta, Angela Merkel
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE