GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast

Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 07:33
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijske tehnološke dionice porasle su nakon sjajnih izvješća o zaradi Microsoft Corp. i Alphabet Inc. preko noći. Jen je oslabio na najnižu razinu u 34 godine nakon što je Banka Japana zadržala svoju ključnu kamatnu stopu nepromijenjenom.

Indeks regionalnih dionica krenuo je prema svom najboljem tjednu od studenog, potpomognut dobicima tehnoloških divova uključujući Samsung Electronics Co., Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. i Tencent Holdings Ltd. Referentne vrijednosti u Japanu, Južnoj Koreji, Tajvanu i Kini su napredovale.

Slabiji jen također je podržao japanske dionice. Valuta je preokrenula početne dobitke i pala na 156 za dolar, najnižu razinu od 1990. godine, nakon odluke BOJ-a. BOJ je u petak zadržao raspon svoje referentne stope između 0% i 0,1%, prema izjavi, kao što su ekonomisti uvelike očekivali.

"BOJ definitivno vidi rizik povećanja inflacije", rekao je Peiqian Liu, azijski ekonomist za Fidelity International, na Bloomberg televiziji. Pad jena odražava razočaranje među ulagačima koji su očekivali oštriji ton od središnje banke, rekla je.

Fjučersi američkih dionica porasli su nakon što su Microsoft i Alphabet nadmašili procjene dobiti Wall Streeta. Snap Inc. također je porastao u kasnom trgovanju zbog projekcije rasta prihoda. Dobici za S&P 500 i Nasdaq 100 ugovore preokrenuli su padove u četvrtak.

Australske dionice su pale jer su dionice BHP Group Ltd. pale nakon vijesti o ponudi za preuzimanje Anglo American Plc.

Treasurs se malo promijenio u Aziji nakon daljnjih gubitaka u četvrtak kada su najnoviji podaci iz SAD-a smanjili očekivanja smanjenja kamatnih stopa Federalnih rezervi. Australski 10-godišnji prinosi skočili su za više od 10 baznih bodova, dok su se novozelandski prinosi sličnog dospijeća popeli za oko sedam baznih bodova. Japanski 10-godišnji prinos dotaknuo je najvišu razinu od studenog.

Podaci o osnovnom indeksu cijena PCE-a u SAD-u objavljeni u četvrtak porasli su za 3,7% brži od očekivanog. Ispis u kombinaciji s podacima o bruto domaćem proizvodu SAD-a koji su zaostajali za svim prognozama ponovno su zapalili avet stagflacije. Fedova preferirana mjera inflacije, temeljni PCE deflator, treba biti objavljena kasnije u petak.

Tagovi: Azijska tržišta, microsoft, alphabet, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE