GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, obveznice vinule promet

Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, obveznice vinule promet
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 17:45
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su danas delimično nadoknadili gubitke zabeležene u utorak, a aktivnost investitora na tržištu akcija je bila prilično uzdržana.

Trgovanje državnim obveznicama vinulo je ukupan promet na Berzi na 243 miliona dinara (nešto manje od 2,1 miliona evra).

Indeks BELEX15 se oporavio za 0,3 posto, na 744,44 poena, a BELEXline je porastao za 0,6 procenata, na 1.579,73 poena.

Akcija proizvodno-montažnog preduzeća Jedinstvo iz Sevojna je dominirala na trgovanju s prometom od 4,7 miliona dinara, ostvarenom po nepromenjenoj ceni od 6.500 dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije „Philip Morris“ je istrgovana za 1,1 milion dinara, po zanemarljivo većoj ceni od 6.501 dinar, a Naftna industrija Srbije je registrovala rast vrednosti od 1,5 procenata, na 619 dinara, uz realizaciju od 0,5 miliona dinara.

Preferencijalna akcija Komercijalne banke je drugi dan uzastopno zaključila trgovanje na negativnoj teritoriji, potonuvši danas za 5,7 procenata na 962 dinara, a isprometovana je za 0,3 miliona dinara.

Najveći dobitnik je bilo saobraćajno preduzeće Lasta sa skokom cene od 23,6 posto na 655 dinara, uz skromno trgovanje.

Akcija poljoprivrednog predzeća Irmovo Kisač je na MTP tržištu uzletela za 15,9 procenata na 2.380 dinara, uz realizaciju od 1,3 miliona dinara, dok je poljoprivredno društvo Borac iz Šurjana palo za 1,4 posto, na 3.450 dinara, uz trgovanje u iznosu od 1,0 milion dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je minorno.

Šest serija državnih obveznica Srbije, jedna dinarska i pet denominovanih u evrima, istrgovano je zajedno za nešto manje od 233,3 miliona dinara (1,98 miliona evra).

Najtrgovanija je bila dinarska obveznica RSO1478, s rokom dospeća u junu 2021, koja je zabeležila promet od 232,9 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Impol Seval, Jedinstveo Sevojno, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Istraživanje WTTC-a: Turistima sve važnija održivost
PUTOVANJA
Istraživanje WTTC-a: Turistima sve važnija održivost
LONDON - Dok Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) otvara svoj 22. Globalni samit u Rijadu, novo globalno istraživanje potrošača pokazalo je da je apetit za međunarodnim putovanjima sada na najvišoj točki od početka pandemije.
Hoće li inflacija ubiti zimsku sezonu?
ZIMSKI TURIZAM
Hoće li inflacija ubiti zimsku sezonu?
BERLIN - Nakon dvije pandemijske godine, turistički radnici u zimski centrima su se nadali oporavku. No obični građani zbog inflacije štede. Što se ne bi moglo reći za goste dubljeg džepa.
Stonska obilaznica uskoro u funkciji
INVESTICIJE
Stonska obilaznica uskoro u funkciji
ZAGREB - Nakon završetka i srpanjskog svečanog puštanja u promet Pelješkog mosta te dionica pristupnih cesta od Komarne do Prapratnog, ažurni su nas statističari ovog tjedna izvijestili kako je tijekom nepuna četiri mjeseca preko najpoznatijeg i najmodernijeg mosta u Hrvatskoj prešlo ukupno milijun vozila.
Uskoro raspisivanje natječaja za gradnju trećeg kraka autoceste Karlovac-Zagreb
AUTOCESTE
Uskoro raspisivanje natječaja za gradnju trećeg kraka autoceste Karlovac-Zagreb
ZAGREB - Godinama se priča o gradnji trećeg traka autoceste A-1, od Zagreba do Karlovca, a čini se da se uskoro kreće i u realizaciju projekta.
David Solomon nije pogriješio
PRISJEĆANJE
David Solomon nije pogriješio
NEW YORK - Prije godinu dana, kada je Wall Street obarao rekorde, David Solomon, čelni čovjek Goldman Sachsa, upozoravao je da financijska tržišta nisu spremna za eventualno brže zaoštravanje monetarne politike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE