GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Državne obveznice podstakle skok prometa

Beogradska berza: Državne obveznice podstakle skok prometa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 20:38
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije rezutiralo je snažnim skokom današnjeg prometa na Beogradskoj berzi, dok je aktivnost na tržištu akcija i dalje anemična.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je približno 620,2 miliona dinara (oko 5,3 miliona evra).

Indeksi su blago skliznuli za po 0,1 posto. BELEX 15 je zaključen na 776,98 poena, a BELEXline na 1.652,90 poena.

Najtrgovanija je bila akcija „Dunav osiguranja“ s prometom od 0,6 miliona dinara, ali je istovrermeno zabeležila i najveći pad cene – za 1,3 posto na 3.601 dinar.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas se zadržao na nivou od 14.500 dinara, a isprometovan je za nešto manje od 0,5 miliona dinara.

Akcija Naftne industrije Srbije je oslabila za nepunih 0,2 procenta na 604 dinara, uz neveliku realizaciju.

Na MTP tržištu je poljoprivredno društvo Miletić iz Srpskog Miletića registrovalo rast vrednosti od čak 10 odsto na 4.400 dinara po akciji, a ostvarilo je promet od oko 0,3 miliona dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosilo je 16,96 posto, u kupovini 0,77 procenata, a u prodaji 33,16 odsto.

Šest serija državnih obveznica Srbije, jedna dinarska i pet denominovanih u evrima, istrgovano je u ukupnom iznosu od oko 618,3 miliona dinara (više od 5,2 miliona evra). Najveći promet, vredan preko 617,5 miliona dinara, imala je dinarska obveznica serije RSO18174 s rokom dospeća u februaru 2028.godine.

Tagovi: Beogradska berza, Messer Tehnogas, Dunav osiguranje, Kopaonik, Naftna industrija Srbije, Philip Morris, BELEX15, BELEXline
PROČITAJ I OVO
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
MLIJEKO
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
ZAGREB - Ukupna proizvodnja mlijeka na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u 2020. godini porasla je u odnosu na prethodnu godinu za 5,8 posto, a količine mlijeka koje ta gospodarstva daju u otkup porasle su za 13,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
ODRŽIVOST
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
LOŠINJ - Na Lošinju ovih dana odabrani strani stručnjaci, okupljeni oko europskog međunarodnog projekta InterregDestiMed Plus, ocjenjuju novi inovativni eko-turistički paket aranžman i mjere njegov ekološki otisak održivosti, što je prvo takvo međunarodno mjerenje u Hrvatskoj.
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE