GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Dunav osiguranje dominiralo, indeksi se povukli

Beogradska berza: Dunav osiguranje dominiralo, indeksi se povukli
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2021 / 20:40
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Promet na domaćem tržištu akcija je danas bio neznatno bolji nego u ponedeljak, a u fokusu investitora je bila kompanija "Dunav osiguranje", dok su se BELEX indeksi povukli na negativnu teritoriju.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 14,5 miliona dinara (123,3 hiljade evra). Indeks BELEX15 je oslabio za četvrtinu procenta na 755,33 poena, a BELEXlajn je skliznuo za 0,1 posto, na 1.588,37 poena.

ekonomija, berza, trgovina, trgovanje, kapital, zaduzenje, stednja, budzet, mere, analiza, kredit, porez, troskovi, kriza, recesija, bankrot, novac, dug, dugovanje, finansije, oporezivanje, pixabay
Pixabay

Najveće interesovanje investitora vladalo je za akcijama "Dunav osiguranja", koje su se našle na čelu liste dobitnika s rastom od 0,8 odsto na 3.989 dinara, a takođe su imale i najveći promet vredan 4,9 miliona dinara.

Alta banka je istrgovana za nepunih 2,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 4.350 dinara, a Naftna industrija Srbije je napredovala za trećinu procenta na 616 dinara, uz realizaciju u iznosu od 1,0 milion dinara.

Preferencijalna akcija Komercijalne banke je mirovala na 960 dinara i zabeležila promet od 0,7 miliona dinara, a akcija proizvodno-montažnog preduzeća Jedinstvo iz Sevojna se takođe zadržala na ranijem cenovnom nivou od 6.500 dinara, uz učinak od oko 0,5 miliona dinara.

Metalac iz Gornjeg Milanovca je isprometovan za 0,4 miliona dinara po ceni od 1.920 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju, dok se preferencijalna akcija duvanske industrije "Philip Morris" spustila za četvrtinu procenta, na 6.500 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu je poljoprivredno društvo Omoljica palo drugi dan zaredom, sada za gotovo 1,9 posto na 2.618 dinara, uz solidnu realizaciju od 1,6 miliona dinara, dok je poljoprovredno društvo Miletić iz Srpskog Miletića istrgovano za 1,1 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 4.380 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 3,25 posto, u kupovini 5,75 procenata, a u prodaji ispod 1,0 odsto.

Pet serija državnih obveznica denominovanih u evrima ostvarilo je zajedno više nego skroman promet, ispod 0,5 miliona dinara (oko 4,0 hilajde evra), u kojem su strani investitori učestvovali s jednom četvrtinom.

Tagovi: Beogradska berza, Philip Morris, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Komercijalna banka, Jedinstvo Sevojno
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza ima odobrenje za stjecanje do 30% udjela u Makedonskoj borzi
DOKUP
Zagrebačka burza ima odobrenje za stjecanje do 30% udjela u Makedonskoj borzi
ZAGREB - Zagrebačka burza (ZSE) priopćila je da posjeduje 476 dionica što je 17,05% udjela u njenoj vršnjakinji u Sjevernoj Makedoniji, Makedonskoj borzi (MSE), nakon što je u petak stekla još 199 redovnih dionica, što predstavlja 7,13% njenog temeljnog kapitala.
Njemačka industrija zračnog prijevoza iščekuje radnike iz Turske
UVOZ RADNIKA
Njemačka industrija zračnog prijevoza iščekuje radnike iz Turske
BERLIN - Njemačko udruženje zračnog prometa nada se da će vlasti brzo odobriti dolazak 2000 radnika iz Turske i tako doprinijeti otklanjanju gužvi u zračnim lukama. Nedostatak osoblja, kako na zemlji tako i u zraku, ima korijene u otpuštanju radnika u pandemiji prije dvije godine.
Beogradska berza: Skočile akcije NIS-a, indeksi se oporavili na kraju nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Skočile akcije NIS-a, indeksi se oporavili na kraju nedelje
BEOGRAD – Većina akcija na Beogradskoj berzi je zabeležila rast poslednjeg trgovačkog dana u nedelji poguravši naviše berzanske indekse, dok je investiciona aktivnost bila skromna.
Zagrebačka burza: HT i Podravka solidno podigli indekse
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT i Podravka solidno podigli indekse
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi porasli za više od pola posto, ostvarivši pritom dobitke i na tjednoj razini, a pritom su najviše porasle cijene dionica u transportnom i prehrambenom sektoru.
Butković: Dva milijuna vozila više na autocestama nego 2019.
AUTOCESTE
Butković: Dva milijuna vozila više na autocestama nego 2019.
BAŠKA - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak je izvijestio da je do prošle nedjelje hrvatskim autocestama prošlo dva milijuna vozila više nego rekordne turističke 2019. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE