GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi u plusu, investiciona aktivnost inertna

Beogradska berza: Indeksi u plusu, investiciona aktivnost inertna
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2021 / 19:03
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi obeležila je danas inertna investiciona aktivnost, dok su berzanski indeksi zaključeni u plusu.

Ukupan promet na Berzi, uključujući tržište duga, iznosio je 17,8 miliona dinara (151,8 hiljada evra).

Indeks nalikvidnijih akcija BELEX15 oporavio se za petinu procenta, na 746,40 poena, dok je BELEXline napredovao za 0,1 odsto, na 1.577,23 poena.

Naftna industrija Srbije je bila najtrgovanija akcija na Regulisanom tržištu s prometom od približno 1,3 miliona dinara, uz rast cene od preko 0,1 odsto, na 628 dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je, takođe, završio dan s dobitkom od 0,1 posto, na 13.816 dinara, uz realizaciju od nepunih 0,4 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija duvanske industrije Philip Morris pala za 2,9 procenata, na 6.212 dinara, a isprometovana je za 0,3 miliona dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je ojačalo za 0,8 posto, na 6.550 dinara, i zabeležilo trgovanje ispod 0,2 miliona dinara, a „Dunav osiguranje“ je skočilo za 3,9 odsto, na 3.590 dinara, uz skromnu realizaciju. .

Nešto bolje trgovanje je bilo na MTP platformi, gde je preduzeće AMS Osiguranje isprometovano za 5,0 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.250 dinara, dok je poljoiprivredno društvo Omoljica nastavilo uzlazni trend i popelo se za 3,3 posto, na 2.381 dinar, uz promet od preko 2,6 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 2,71 posto, u kupovini 2,41 procenat a u prodaji 3,0 odsto.

Pet serija državnih obveznica denominovanih u evrima istrgovano je u ukupnom iznosu od 7,5 miliona dinara (64 hiljade evra), pri čemu je najveći iznos, od 1,9 miliona dinara (16,3 hilajde evra) zabeležila serija RSO20214, koja dospeva krajem avgusta 2021. godine.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Jedinstvo Sevojno, Messer Tehnogas
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE