GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Minimalne promjene indeksa

Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2024 / 22:09
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.

S&P 500 je ostvario rast od 0,02%, dok je Dow Jones Industrial Average pao za 42,77 bodova, ili 0,11%. Nasdaq Composite porastao je za 0,1%.

Referentni prinos na 10-godišnje trezorske zapise posljednji je put porastao za 6,4 bazna boda na 4,662%. Njegov dvogodišnji pandan napredovao je 3,8 baznih bodova na 4,943%.

″[Jedan] negativan [za dionice] koji imam je 10-godišnje povećanje od 70 baznih bodova do danas, što je prilično značajno,” rekao je Todd Morgan, osnivač i predsjednik u Bel Air Investment Advisors. “I ovdje ga treba usporiti jer ako se pokvari, na sedam dana, mogao bi pasti na 5%. To bi bilo krajnje negativno [u] kratkom roku za tržište.”

Ti su potezi uslijedili uoči objave ključnih podataka o gospodarstvu SAD-a. Podaci o BDP-u za prvo tromjesečje trebali bi biti objavljeni u četvrtak ujutro, dok bi osnovni indeks cijena izdataka za osobnu potrošnju - mjerač inflacije Federalnih rezervi - trebao biti objavljen u petak.

Ulagači su se bojali da inflacija ne jenjava tako brzo kao što se očekivalo - povećavajući zabrinutost da Fed možda neće smanjiti kamatne stope.

Tesla je porasla 12% nakon što je tvrtka najavila ponovni prodor u "pristupačnije" modele električnih vozila. Međutim, megacap tehnološko ime i favorit maloprodajnih ulagača ispunili su očekivanja u obje linije u posljednjem kvartalu. Boeing je pao nakon što su prvotno bili bolji od rezultata za prvo tromjesečje.

Ipak, zarade poduzeća dosad su premašile procjene Wall Streeta. Više od 25% imena u S&P 500 do sada je prijavilo zarade. Od tih tvrtki, 79% je nadmašilo predviđanja zarade, pokazuju podaci FactSeta.

Tagovi: Wall Street, tesla, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
TURIZAM
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
SPLIT - Danas je u Split iz Bratislave (Slovačka) stigao prvi vlak EuroNight, koji će prometovati do 5. listopada ove godine prema Splitu. Riječ je o liniji Slovačke željeznice (ZSSK) u suradnji s austrijskim željeznicama ÖBB koja iz Bratislave prema Splitu prometuje preko Beča.
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
NEW YORK - Burzovni indeksi u New Yorku zaključili su petak dobar tjedan. To se, prema analitičarima, najviše može pripisati izvješću Ministarstva rada o stanju na tržištu rada u travnju.
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
REKORDI
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
ATENA - Prošle godine, unatoč velikim požarima, prihodi grčkog turističkog sektora porasli su za 16,5 posto na rekordnih 20,6 milijardi eura u usporedbi s prethodnom godinom.
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
SKOK
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
NEW YORK - Američki su indeksi skočili u petak nakon što je travanjsko izvješće o zapošljavanju koje je bilo blaže od očekivanog potaknulo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi smanjivati kamatne stope.
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
OPORAVAK
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je 3. svibnja skočio 4,6%, unatoč nemogućnosti da održi cijene iznad 62.000 USD. O
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE