GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Investiciona aktivnost pala, BELEX indeksi se oporavili

Beogradska berza: Investiciona aktivnost pala, BELEX indeksi se oporavili
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2021 / 17:25
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Razočaravajuće slaba investiciona aktivnost zabeležena je danas na domaćem tržištu kapitala, dok su BELEX indeksi krenuli uzlaznom putanjom.

Mada se, pored akcija, trgovalo i državnim obveznicama Srbije, ukupan promet na Berzi je dostigao tek nešto više od 3,5 miliona dinara (30,3 hiljade evra).

Indeks BELEX15 je skočio za skoro ceo procentni poen na 764,61 poena, a BELEXline je porastao za nepunih 0,5 posto, na 1.638,12 poena.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije s prometom malo ispod 0,8 miliona dinara, po ceni od 620 dinara, za trećinu procenta nižoj nego u utorak.

Saobraćajno preduzeće Lasta se zadržalo na nivou od 1.200 dinara, a isprometovano je za 0,7 miliona dinara, dok je obična akcija Komercijalne banke bila jedini dobitnik dana s rastom cene od 5,3 procenta, na 3.500 dinara, uz realizaciju u iznosu od približno 0,2 miliona dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je zabeležila promet od 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 3.400 dinara.

Na MTP tržištu je najbolji učinak imalo poljoprivredno preduzeće Irmovo Kisač, koje je uz rast vrednosti od oko 0,2 odsto, na 2.307 dinara, ostvarilo trgovanje u vrednosti od 0,8 miliona dinara.

Strani investitori gotovo da se nisu uključivali u trgovanje akcijama i u ukupnom prometu su imali udeo od samo 1,16 posto, pri čemu u prodaji 2,31 procenat, a od kupovine su se uzdržali.

Pet serija državnih obveznica denominovanih u evrima ostvarilo je ukupan promet od 581,1 hiljada dinara (neznatno iznad 4.900 evra).

Tagovi: Beogradska berza, Lasta, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Metalac, Impol Seval
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE