GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Najtraženija akcija NIS-a, jagma za državnim obveznicama

Beogradska berza: Najtraženija akcija NIS-a, jagma za državnim obveznicama
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2020 / 21:36
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Aktivnost na domaćem tržištu akcija bila je danas neznatno bolja nego u sredu, ali su indeksi blago oslabili, dok za državnim obveznicama Srbije i dalje vlada veliko interesovanje investitora.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je solidnih 228,3 miliona dinara (1,9 miliona evra).

Oba berzanska indeksa su skliznula za po 0,1 odsto. BELEX15 je zaključen na 689,92 poena, a BELEXline na 1.490,82 poena.

Ubedljivo najtraženija je bila akcija Naftne industije Srbije, koja je uz pad cene za više od trećine procenta, na 558 dinara, istrgovana za 1,7 miliona dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je delimično nadoknadilo jučerašnji pad ojačavši za 0,7 procenata, na 6.600 dinara, a isprometovano je u iznosu od preko 0,9 miliona dinara.

Proizvođač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam iz Vranja, registrovao je najveći gubitak danas od 2,1 posto, na 23.000 dinara, uz promet od 0,9 miliona dinara,a identičnu realizaciju je imala i akcija Aerodroma "Nikola Tesla" po nepromenjenoj ceni od 930 dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je zabeležila zanemarljivu negativnu korekciju cene na 3.500 dinara, uz trgovanje vredno gotovo 0,5 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija duvanske industrije "Filip Moris" porasla za 0,6 procenata, na 6.250 dinara, uz promet od 0,3 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 24,32 posto, u kupovini 48,65 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Dinarska obveznica Republike Srbije, serija RSO19181 s rokom dospeća u januaru 2026. godine, ostvarila je promet od 222,7 miliona dinara. Polovinu tog prometa su realizovali strani investitori.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Alfa Plam, Naftna industrija Srbije, Jedinstvo Sevojno, Impol Seval
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Prekinut pozitivni niz
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Prekinut pozitivni niz
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su indeksi blago pali, prekinuvši time višednevni uspon, uz nešto veći promet nego dan ranije, što se ponajviše zahvaljuje trgovanju dionicama HT-a i Ericssona Nikole Tesle.
Turska snizila kamatne stope unatoč tome što inflacija iznosi čak 80 posto
NELOGIČNO
Turska snizila kamatne stope unatoč tome što inflacija iznosi čak 80 posto
ANKARA - Centralna banka Turske je snizila kamatnu stopu, usprkos tome što inflacija u ovoj državi iznosi čak 80 posto.
Zagrebačka burza dosegnula 30 posto vlasništva u Makedonskoj burzi
DOKUP
Zagrebačka burza dosegnula 30 posto vlasništva u Makedonskoj burzi
ZAGREB - Zagrebačka burza stekla je dodatnih 5,23 posto udjela u Makedonskoj burzi, čime je svoj vlasnički udio u ovoj burzi povećala na 29,98 posto.
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, inflacija je glavna briga
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, inflacija je glavna briga
TOKYO – Na azijskim se burzama u petak trguje oprezno jer zbog visoke inflacije i povećanja kamatnih stopa ulagači nisu skloni riziku, pa su burzovni indeksi na putu gubitaka u ovom tjednu.
U prvom polugodištu na Jadranu 58 stranih kruzera
KRUZERI
U prvom polugodištu na Jadranu 58 stranih kruzera
ZAGREB - U prvoj polovini godine na hrvatskom dijelu Jadrana bilo je 58 stranih brodova, koji su obavili 240 kružnih putovanja, na kojima je bilo 189 tisuća putnika, znatno više nego u istom razdoblju lani, podaci su DZS-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE