GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Promet i indeksi potonuli na kraju nedelje

Beogradska berza: Promet i indeksi potonuli na kraju nedelje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2020 / 21:27
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Promet i BELEX indeksi potonuli su poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, a čak su i državne dužničke hartije imale neuobičajeno slab učinak. Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je oko 4,8 miliona dinara (približno 40,7 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je pao za 0,4 posto, na 667,88 poena, dok na nedeljnom nivou beleži dobitak od preko 0,6 procenata. BELEXline je skliznuo za petinu procenta, na 1.479,55 poena, a u odnosu na prošlu nedelju je ojačao za 0,2 odsto.

Na tržištu akcija je najveći promet imala Naftna industrija Srbije, u iznosu od 1,4 miliona dinara, uz rast vrednosti od 0,2 posto, na 548 dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna se zadržala na nepromenjenom nivou od 3.700 dinara, a istrgovana je za 1,1 milion dinara, dok je Aerodrom Nikola Tesla zaključio dan u minusu od blizu 2,1 odsto, na 900 dinara, uz realizaciju od 0,6 miliona dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije Philip Morris je ojačala za 0,6 procenata, našavši se na čelu liste dobitnika, uz promet ispod 0,2 miliona dinara.

Preduzeće za proizvodnju boja i lakova Pomoravlje iz Niša isprometovano je na MTP tržištu za skoro 0,4 miliona dinara po ceni od 645 dinara, manjoj za 13,8 posto u odnosu na prethodno trgovanje, a cena AMS Osiguranja je potonula za čak 16,6 procenata, na 1.000 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 27,34 posto, u kupovini 14,84 procenta, a u prodaji 39,83 odsto.

Državna obveznica serije RS SDS20225 denominovana u evrima, koja dospeva u februaru 2022.godine, ostvarila je promet od oko 623 hiljade dinara (5.300 evra), u kojem su strani investitori učestvovali sa 50 posto.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla, Philip Morris, Impol Seval
PROČITAJ I OVO
Etnoland iz Pakova Sela osvojio Međunarodnu nagradu za kreativni turizam
PRIZNANJA
Etnoland iz Pakova Sela osvojio Međunarodnu nagradu za kreativni turizam
PAKOVO SELO - U konkurenciji među 19 zemalja jugoistočne Europe gdje obitava preko 340 milijuna stanovnika, ETNOLAND Dalmati u Pakovu Selu osvojio je međunarodnu nagradu Big SEE Tourism Award 2020 u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj”.
Zagrebačka burza: Deveti uzastopni pad Atlantske plovidbe
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Deveti uzastopni pad Atlantske plovidbe
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio blagi rast indeksa, ali i katastrofalan promet.
Dolar stabilan, u fokusu pregovori o američkim poticajima
FOREX
Dolar stabilan, u fokusu pregovori o američkim poticajima
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak na međunarodnim tržištima nije bilježio veće promjene u odnosu na druge najznačajnije svjetske valute, dok su u fokusu investitora i dalje pregovori o novim poticajima za američko gospodarstvo.
Žigman: Hrvatska će nakon koronakrize financirati gospodarstvo preko tržišta kapitala EU
TRŽIŠTE KAPITALA
Žigman: Hrvatska će nakon koronakrize financirati gospodarstvo preko tržišta kapitala EU
ROVINJ – „Europska komisija je prije mjesec dana donijela novi, osvježeni akcijski plan stvaranja jedinstvene unije tržišta kapitala koja bi trebala u potpunosti zaživjeti do kraja 2022. godine.“ – istaknuo je predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Ante Žigman tijekom prezentacije na temu „Što nakon koronakrize“, održane danas u Rovinju, na konferenciji „Izazov promjene“.
Hrvatska među vodećim destinacijama u istraživanju njemačkog autokluba ADAC
NA VRHU
Hrvatska među vodećim destinacijama u istraživanju njemačkog autokluba ADAC
ZAGREB - Prema rezultatima godišnjeg istraživanja njemačkog autokluba ADAC, Njemačka i Hrvatska apsolutni su pobjednici sezone, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romeo Draghicchio.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE