GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa

Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2021 / 19:33
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.

Uprkos trgovaju državnim obveznicama, ukupan promet na Berzi je iznosio tek 5,0 miliona dinara (oko 42,7 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je oslabio skoro 0,7 posto, na 736,37 poena, a BELEXliine se spustio za 0,3 procenta, na 1.530,36 poena.

Ni jedna akcija nije ostvarila sedmocifren promet.

Na Open Marketu je najveću realizaciju imala akcija proizvođača i distributera tehničkih gasova Messer Tehnogasa, u iznosu od 0,4 miliona dinara po ceni od 13.120 dinara, za 0,1 procenat većoj nego na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Prioritetna akcija Komercijalne banke je istrgovana za nešto više od 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 948 dinara, dok je proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna ojačalo za 0,9 odsto, na 6.500 dinara, a isprometovano je za 0,1 milion dinara.

Snažan pad je pretrpela akcija Aerodroma „Nikola Tesla“, za 3,7 procenata na 1.000 dinara, uz simboličan učinak na trgovanju.

Akcija poljoprivrednog preduzeća Miletić, iz Srpskog Miletića, nastavila je uspon na MTP tržištu za dodatnih 1,5 odsto, na 4.356 dinara, i zabeležila trgovanje vredno 0,9 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 4,50 posto, u kupovini 8,93 procenta, a u prodaji gotovo da nisu učestvovali.

Šest serija državnih obveznica denominovanih u evrima isprometovano je u ukupnom iznosu od oko 3,4 miliona dinara (približno 28,8 hiljada evra), pri čemu je svaka pojedinačno imala promet od nepunih 5.000 evra.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Philip Morris, Naftna industrija Srbije, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla, Jedinstvo Sevojno
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
BEOGRAD – Tržišna aktivnost na Multilateralnoj trgovinskoj platformi (MTP) spasila je današnji ukupan promet na Beogradskoj berzi, budući da je investiciona aktivnost na Regulisanom tržištu potpuno zatajila.
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
KONTEJNERI
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
BERLIN - Usprkos pandemiji koronavirusa ili možda upravo zbog nje, već skoro šest mjeseci ne posustaje potražnja za kontejnerima za prijevoz tereta. Porastao je i promet brodara. Novinari Deutsche Wellea pokušali su odgovoriti zašto.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Atlantic nagrađen za rezultate
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Atlantic nagrađen za rezultate
ZAGREB - Četvrtak je Zagrerbačkoj burzi donio pad indeksa, ali i znatno veći promet što se može pripisati vrhuncu sezone objava poslovnih rezultata.
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
DOBAR ISKORAK
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
ANALIZA - Ministarstvo poljoprivrede je početkom veljače predložilo izmjene uvjeta pod kojima će se odobravati proizvodno vezane potpore (PVP) iz Programa izravnih plaćanja i Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi, a koji će se primjenjivati na zahtjeve za 2021. godinu.
Snažan rast azijskih indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Snažan rast azijskih indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica znatno porasle, nadoknadivši dio jučerašnjih gubitaka, jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja od jačanja inflacije i povećanja kamata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE