GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Vrednost indeksa neznatno skliznula

Beogradska berza: Vrednost indeksa neznatno skliznula
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2020 / 19:17
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Vrednost indeksa Beogradske berze je minimalno skliznula prvog trgovačkog dana u nedelji, dok je trgovanje akcijama ostalo krhko. Ukupan promet na trgovanju iznosio je približno 10,9 miliona dinara (92,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je registrovao zanemarljivo kretanje zaključivši dan na nivou od 663,27 poena, a BELEXline se spustio za 0,1 posto, na 1.475,32 poena.

Najtrgovaninja je bila obična akcija Komercijalne banke s prometom od 7,0 miliona dinara, po neznatno višoj ceni od 2.301 dinar.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je oslabio za 0,6 procenata, na 12.920 dinara, uz realizaciju u iznosu od 2,6 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije isprometovana za oko 0,6 miliona dinara po ceni od 547 dinara, nižoj za oko 0,5 odsto nego u petak.

Akcija Aerodroma Nikola Tesla povećala je vrednost za 0,9 procenata, na 918 dinara, a ostvarila je trgovanje vredno nešto manje od 0,5 miliona dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna se našla na čelu liste gubitnika s padom cene od 2,7 posto, na 3.600 dinara, a ostvarila je promet u iznosu od 0,2 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupom prometu na tržištu akcija imali udeo od 82,23 posto, u kupovini 76,04 procenta, a u prodaji 88,43 odsto.

Na Berzi danas nije trgovano obveznicama Republike Srbije.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Metalac, Messer Tehnogas, Naftna industrija Srbije, Impol Seval, Komercijalna banka
PROČITAJ I OVO
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
PRUGE
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
BEOGRAD - Većim delom Kina, ali i Rusija, preuzele su radove, kreditiranje, ali delom i dokumentaciju koju je pripremila EU na nekim od najvažnijih projekata u Srbiji. Reč je modernizaciji oko 400 kilometara železničkih pruga koje decenijama propadaju.
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
OBVEZNICE
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
ZAGREB - Uprava Atlantic Grupe na današnjoj je sjednici donijela odluku o prijevremenom otkupu (iskupu) dužničkih vrijednosnih papira, odnosno obveznica Društva oznake 3ATG (ranije ATGR-O-216A) i međunarodne identifikacijske oznake (ISIN) HRATGRO216A9, s dospijećem 2021. godine.
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ČARTER
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ZAGREB - Prema novom prijedlogu, Vladine potpore za očuvanje radnih mjesta temelje se na padu prihoda u sezoni, što možda odgovara nekim sezonskim sadržajima, ali mi ne živimo od špice i naši priljevi se slijevaju u zimskom periodu, što znači da unatoč 80 posto pada nećemo biti u mogućnosti koristiti mjere i morat ćemo nažalost otpuštati zaposlene ako ne dođe do neke izmjene.
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa, ali i primjetno veći promet.
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
FOREX
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema valutama koje ulagači percipiraju rizičnijima budući da se oprezno trguje zbog skoka broja novooboljelih od Covida-19 u svijetu i slabog napretka u pregovorima o novom paketu poticaja u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE