GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin iznad 49.000 dolara prvi put od prosinca 2021.

Bitcoin iznad 49.000 dolara prvi put od prosinca 2021.
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2024 / 17:34
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je u ponedjeljak skočio na gotovo 50.000 dolara, dosegnuvši najvišu razinu u više od dvije godine.

Cijena vodeće kriptovalute poslijepodne je skočila 3% na 49.692,10 dolara, prema Coin Metricsu, razini koju nije dosegnula od prosinca 2021. Ranije je porasla na čak 49.998,57 dolara.

Bitcoin dolazi u svom najboljem tjednu od 8. prosinca, završivši s rastom od 10,76% u petak.

Pozitivan sentiment vratio se kripto nakon što su veliki odljevi iz Grayscale Bitcoin ETF-a potisnuli sentiment tijekom prošlog mjeseca. Ne samo da ti odljevi jenjavaju, priljevi se povećavaju. Osim toga, bitcoin je prošli tjedan uhvatio ponudu na burzi, gdje je S&P 500 prošli tjedan prešao 5000.

“Nekoliko čimbenika utječe na tržišnu dinamiku, uključujući usvajanje relaksiranije monetarne politike u Kini, što je dovelo do povećane kupnje imovine, posebice bitcoina i dionica”, rekao je James Butterfill, voditelj istraživanja u upravitelju imovinom usmjerenom na kripto CoinShares.

“Potražnja za spot-bitcoin ETF-ovima ostaje snažna, s neto priljevima od 1,1 milijardu dolara tijekom prošlog tjedna i 2,8 milijardi dolara od njihovog pokretanja”, dodao je. "Samo u petak, ETF-ovi su kupili 12 000 bitcoina, značajno nadmašujući dnevnu stopu stvaranja od približno 900 novih bitcoina."

Ulagači su gledali otprilike 48.600 dolara kao ključnu razinu otpora. Ako bitcoin uspije probiti tu razinu i održati je, vrata bi mu mogla biti otvorena da dosegne nove vrhunce iznad 50.000 dolara, a možda čak i novi rekord svih vremena oko razine od 69.000 dolara, kažu tehnički analitičari.

Uspon je prema gore povukao i kripto dionice. Kripto mjenjačnica Coinbase skočila je više od 5% dok je bitcoin proxy Microstrategy napredovao gotovo 10%. Nekoliko rudarskih dionica poraslo je dvoznamenkasto. Dva najveća rudara, Riot Platforms i Marathon Digital, porasla su 11%, odnosno 14%. CleanSpark je porastao 16%, a Iris Energy oko 18%.

Tagovi: bitcoin, ethereum, Binance, Celsius, Nasdaq, kriptovalute, Wall Street
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE