GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin na Googleu popularniji od Taylor Swift i Beyonce

Bitcoin na Googleu popularniji od Taylor Swift i Beyonce
POPULARNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2024 / 07:50
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je ovaj tjedan igrao ulogu "antijunaka", preotevši pozornost pop ikonama Taylor Swift i Beyoncé u popularnosti Google pretraživanja.

Rekordni rast bitcoina doveo je pretraživanja najveće kriptovalute do svoje najviše razine u više od godinu dana, privlačeći više pretraživanja u SAD-u nego dvije glazbene umjetnice zajedno tijekom prošlog tjedna, prema podacima Google Trendsa.

Bitcoin je u više navrata postavio nove vrhunce svih vremena u posljednjih nekoliko dana kako se ulagači slijevaju u digitalnu imovinu. Odobrenje spot-Bitcoin ETF-ova u siječnju, zajedno s entuzijazmom oko sljedećeg događaja prepolovljenja koji se očekuje krajem travnja, a koji će prepoloviti ponudu novoiskopanog bitcoina, pomogao je privući val novih američkih ulagača u imovinu. Ipak, interes za pretraživanje ne znači nužno namjeru kupnje. Posljednji put kada je bitcoin zabilježio ovu razinu interesa pretraživanja bio je u lipnju 2022., kada je token pao za gotovo 40% u jednom tjednu.

Tijekom Super Bowl vikenda početkom veljače, pretraživanja za Swift bila su 14 puta veća nego za bitcoin. No, skok interesa pretraživanja digitalne imovine u ožujku brzo je preokrenuo taj odnos, s prosječnom ocjenom pretraživanja Bitcoina od 53 u prošlom tjednu, u usporedbi sa Swift i Beyoncé, koje su imale prosječne ocjene pretraživanja 38, odnosno devet. Podaci usluge Google Trends ne prikazuju neobrađene brojeve pretraživanja, već koriste indeks od nula do 100 kako bi prikazali relativnu popularnost pretraživanja.

Niz tržišnih neuspjeha i visokoprofilnih kaznenih slučajeva naštetio je maloprodajnom interesu za Bitcoin tijekom posljednjih godina, odražavajući dio tjeskobe o kojoj Swift piše u svojoj pjesmi "Anti-Hero" s kraja 2022. Unatoč tokenu koji postavlja rekorde tijekom ožujka, interes za pretraživanje još uvijek nije dostigao vrhunce iz 2021., kada je dosegao prethodni maksimum.

Tagovi: bitcoin, google, taylor swift, beyonce, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE