GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin prvi puta od početka godine iznad 30.000 dolara

Bitcoin prvi puta od početka godine iznad 30.000 dolara
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2023 / 22:03
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin je danas prekoračio razinu od 30.000 dolara prvi puta od početka godine. Time je stigao i do najviše razine u posljednjih deset mjeseci.

Nakratko je dosegnuo 30.301 USD oko 2:20 ujutro po istočnom vremenu u utorak prije nego što je kasnije ujutro pao. Do 8:00 ujutro ET, bitcoin je mijenjao vlasnika na 30.027 dolara, što je porast od 6,2% u posljednja 24 sata. Zadnji put je digitalna valuta bila ovako visoka 6. lipnja 2022.

Uspon bitcoina potaknuo je drugu kriptovalutu i kripto tvrtke u utorak, uključujući dionice burze kriptovaluta Coinbase Global (COIN) i cijenu druge najveće kriptovalute na svijetu, Ether (ETH-USD), kao i dionice kompanija za rudarenje bitcoina Marathon Digital (MARA) i Riot (RIOT).

Bitcoin još je dosta udaljen od svog povijesnog vrhunca. I dalje se trguje za 23% ispod razine od prije godinu dana.

Brzi uspon digitalnih valuta jedno je od ovogodišnjih velikih iznenađenja na tržištima nakon pada 2022. koji je ulagače stajao milijarde budući da su više kamatne stope i inflacija smanjile vrijednost i privlačnost rizične imovine. Nekoliko kripto igrača podnijelo je zahtjev za bankrot, uključujući FTX u studenom. Bivši izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried sada se suočava s kaznenim optužbama da je ukrao milijarde sredstava klijenata FTX-a i obmanuo investitore.

"To je oporavak od stvarno lošeg učinka koji smo vidjeli 2022.", rekao je voditelj istraživanja VettaFi Todd Rosenbluth za Yahoo Finance.

Ono što je tržištu dalo dodatni zamah ove godine bila je bankarska kriza u ožujku koja je odnijela tri zajmodavca, uključujući dva koja su posebno opsluživala klijente kriptovalute.

Od 10. ožujka, dana kada su regulatori zaplijenili banku Silicon Valley u drugoj najvećoj propasti banke u povijesti SAD-a, bitcoin se popeo za više od 30%. Ether (ETH-USD) je porastao za više od 29%. Prema Coinmarketcapu, ukupna vrijednost za svu kripto imovinu porasla je za više od 24% tijekom tog razdoblja.

Neki ulagači odlučili su potražiti bitcoin kao sigurno utočište od percipirane nestabilnosti bankarstva. Drugi su predviđali da će Fed možda morati smanjiti kamatne stope kao odgovor na krizu, što će potaknuti više tokova u alternativnu rizičnu imovinu.

Tagovi: bitcoin, ethereum, Coinbase, Sillicon Valley Bank, Nasdaq, kriptovalute, Wall Street
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE