GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin transakcije nikad nisu bile skuplje

Bitcoin transakcije nikad nisu bile skuplje
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 20:04
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Transakcije za kupoprodaju bitcoina nikad nisu bile skuplje. Visina naknada podudara se s mnogobrojnim poteškoćama i blokira potražnju.

Prosječne naknade za transakcije Bitcoina dobro su premašile vrhunce svih vremena jer su prekidi rudarenja u Kini usporili proizvodnju blokova u vrijeme kada potražnja za prostorom blokova nikada nije bila veća.

Prosječna naknada iznosi oko 59 USD. U 2017. godini, za vrijeme vrhunca posljednjeg bikovskog tržišta bitcoina (BTC), prosječne naknade za transakcije iznosile su samo 50 dolara.

Te visoke transakcijske naknade podudaraju se sa nizom nesreća u kineskim rudnicima ugljena zbog kojih su rudarske farme u regijama bogatim ugljenom u Kini bile izvan mreže. Bitcoinov hashrate pao je nekih 25%, na 125 egzahaša u sekundi, prema podacima iz izvještaja o rudarskom bazenu.

"Ovo je kombinacija nestašice ASIC-a, ogromnih povećanja cijena poteškoća s BTC-om i naglog pada hashrate-a, što rezultira sporijim blokadama, zaostatkom transakcija i dodatnim naknadama po bloku", rekao je glavni direktor tvrtke Compass Mining Thomas Heller za CoinDesk.

Ovom će se brzinom poteškoće s rudarenjem bitcoina vjerojatno prilagoditi tek s prvim danima svibnja. Ovaj rezultat samokorekcije upravlja koliko je rudarima teško ili lako pronaći sljedeći blok u bitcoinovom blockchainu, a on se obično mijenja svaka dva tjedna (ili točnije, nakon svakih 2.016 blokova).

Fotografija: Pexels

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, dolar, tržište kriptovaluta, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE