GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BlackRock ažurirao Bitcoin ETF, dodao pet divova s Wall Streeta

BlackRock ažurirao Bitcoin ETF, dodao pet divova s Wall Streeta
AŽURIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2024 / 09:28
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Globalni upravitelj imovinom BlackRock je 5. travnja ažurirao svoj prospekt Bitcoin burzovnog fonda (ETF), dodajući pet velikih tvrtki s Wall Streeta kao nove ovlaštene sudionike.

Novi članovi uključuju ABN AMRO Clearing, Citadel Securities, Citigroup Global Markets, Goldman Sachs i UBS Securities, prema dokumentu kojim se mijenja S-1 registracijska izjava BlackRocka pri Komisiji za vrijednosne papire i burzu Sjedinjenih Država.

Među prethodno ovlaštenim sudionicima ETF-a su JPMorgan Securities, Jane Street Capital, Macquarie Capital i Virtu Americas.

Ovlašteni sudionici igraju ključnu ulogu u operativnom mehanizmu BTC ETF-a, budući da mogu stvarati i otkupljivati dionice ETF-a, što uključuje razmjenu dionica ETF-a za odgovarajuću košaricu vrijednosnica koje odražavaju posjede ETF-a ili njihovu zamjenu za gotovinu.

Prema Bloombergovom analitičaru Ericu Balchunasu, novi dodaci ukazuju na to da "velike tvrtke sada žele dio akcije i/ili je sada u redu da ih se javno povezuje s [s] tim."

Stav SEC-a o mehanizmu stvaranja gotovine i otkupa za Bitcoin ETF-ove prvenstveno je bio usmjeren na ublažavanje rizika tržišne manipulacije povezanih s transakcijama. Novčani mehanizam podrazumijeva da će se nove dionice Bitcoin ETF-a stvarati ili otkupljivati samo putem gotovinskih transakcija, za razliku od tradicionalnog modela u naturi, gdje sudionici na tržištu izravno rukuju temeljnom imovinom.

Ovaj je pristup razvijen kako bi se spriječilo unutardnevno manipuliranje cijenama, prema početnim prijedlozima upravitelja imovinom poput Hashdexa. Slijedeći smjernice SEC-a, drugi upravitelji imovinom - uključujući divove poput BlackRocka, ARK Investa i Grayscalea - uključili su ovaj mehanizam u svoje podneske.

Bitcoin ETF-ovi svjedočili su naglom porastu obujma trgovanja u ožujku, dosegnuvši 111 milijardi dolara, dok neke analize pokazuju da se potražnja za proizvodom hladi. BlackRockov iShares Bitcoin Trust (IBIT) i dalje dominira obujmom trgovanja i imovinom pod upravljanjem, a slijede ga fondovi Grayscalea i Fidelityja. Prema podacima BitMEX Researcha, BlackRockova IBIT imovina dosegla je 17,6 milijardi dolara 1. travnja.

Tagovi: BlackRock, Bitcoin ETF, Wall Street, bitcoin, ABN AMRO Clearing, Citadel Securities, Citigroup Global Markets, Goldman Sachs, UBS
PROČITAJ I OVO
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE