GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bonusi na Wall Streetu najviši od 2006.

Bonusi na Wall Streetu najviši od 2006.
BANKARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2022 / 19:39
Autor: SEEbiz / Deutsche Welle
NEW YORK - Snažan rast cijena vrijednosnih papira na burzama prošle 2021. godine investicijskim bankarima donosi bonuse kakvih nije bilo od 2006. U prosjeku svaki dobija 257.500 dolara.

Nakon pada u prvoj godini korone, ekonomski rast u SAD-u prošle 2021. godine nije samo doveo do velikih zarada na burzama za vlasnike dionica: investicijski bankari na Wall Streetu od toga imaju korist i u vidu velikih bonusa, koji su u razini onih od prije financijske krize 2007.-2008. godine.

Cijena nafte je visoka kako odavno nije bila. Cijene drugih sirovina bilježe povijesne rekorde. Vrijednost dionica osjetno pada. Daljnja eskalacija rata u Ukrajini dovodi do kaosa na tržištima. A kraj se ne nazire.

U prosjeku, investicijski bankari koji trguju vrijednosnim papirima u New Yorku dobili su svaki po oko 257.500 dolara. Bonusi na Wall Streetu su se popeli na najvišu razinu od 2006. Prošle godine je suma u blagajni za godišnje bonuse porasla na 45 milijardi dolara. U prvoj godini korone 2020. isplaćeno je oko 37 milijardi dolara.

Visoki bonusi za investicijske bankare znače da će i prihodi od poreza na dohodak koji očekuje grad New York također biti veći nego prošle godine. Wall Street čini oko 18 posto svih poreza prikupljenih u New Yorku za 2021. Ukupno, u financijskim kompanijama na newyorškoj burzi radi oko 180.000 ljudi.

Financijski sektor čini petinu plaća u privatnom sektoru grada. Prema pisanju medija, investicijska banka JP Morgan povećala je bonuse za prošlu godinu za 50 posto, dok je u Goldman Sachsu isplaćeno 40 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Čak i u najvećim njemačkim privatnim bankama su dijelom isplaćeni visoki bonusi. Na primjer, Deutsche Banka je povećala bonuse svojim investicijskim bankarima za 13 posto. U prosjeku, svaki od 7.200 zaposlenih na tržištu kapitala iz redova ove banke dobio je 140.000 eura bonusa.

Tagovi: Wall Street, bonusi, investicijsko bankarstvo, Goldman Sachs, JPMorgan, Deutsche Bank
PROČITAJ I OVO
Vrijednost dolara pod pritiskom zbog usporavanja inflacije
TJEDNI FOREX
Vrijednost dolara pod pritiskom zbog usporavanja inflacije
ZAGREB - Tečaj američke valute protekloga tjedna na svjetskim deviznim tržištima našao se na udaru prodaja, nakon što su podaci o američkoj inflaciji ukazali na njezino usporavanje, otvarajući prostor Fedu da u budućnosti popusti s agresivnim podizanjem kamatnih stopa.
Svjetska tržišta: Snažan uzlet Wall Streeta četvrti tjedan zaredom
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Snažan uzlet Wall Streeta četvrti tjedan zaredom
ZAGREB - Na Wall Streetu su indeksi protekloga tjedna porasli za otprilike tri posto, ostvarivši dobitke četvrti tjedan zaredom zahvaljujući znakovima posustajanja inflacije, što ostavlja prostora Fedu za manje agresivno podizanje kamatnih stopa u idućim mjesecima, a to je ojačalo povjerenje investitora u nastavak oporavka tržišta dionica.
Kako se Europa suočava s globalnom krizom hrane?
HRANA
Kako se Europa suočava s globalnom krizom hrane?
ZAGREB - Stalan nadzor, ublažavanje propisa i nastavak uvoza žitarica - neke su od mjera kojima EU pokušava spriječiti nestašicu hrane u jeku globalne krize s najvišim cijenama namirnica u povijesti, piše ENR (European Newsroom), projekt 16 europskih novinskih agencija, među kojima je i Hina.
Zagrebačka burza: Rast indeksa, Ericsson NT dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Rast indeksa, Ericsson NT dobitnik tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi potekloga tjedna glavni dionički indeksi snažno su porasli, za više od dva posto, prateći pozitivna kretanja na svjetskim burzama uslijed znakova o usporavanju inflacije u SAD-u, pri čemu su svi sektori bili na dobitku,.
Vodostaj Rajne ispod kritične razine, ugrožena plovidba
PRESUŠUJE
Vodostaj Rajne ispod kritične razine, ugrožena plovidba
BERLIN - Vodostaj Rajne kod Kauba u Njemačkoj, što je referentna točka za procjenu plovnosti, pao je u petak ispod 40 centimetara, što se smatra minimumom za velik dio riječnog transporta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE