GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cappelli s talijanskim kolegom o mjerama i planovima za turizam

Cappelli s talijanskim kolegom o mjerama i planovima za turizam
TURIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2020 / 13:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar turizma Gari Cappelli u četvrtak je s talijanskim kolegom Dariom Franceschinijem video vezom razgovarao o mjerama i planovima za turizam te omogućavanju turističkih kretanja uz izradu procedura putovanja, izvijestilo je Ministarstvo turizma.

Cappelli je uz ostalo izjavio da je Italija jedno od naših najvažnijih turističkih tržišta, te da je zbog trenutne situacije više nego ikad važna zajednička suradnja svih zemalja EU, a posebice turističkih lidera u uspostavi kvalitetnijih financijskih okvira za turizam kao i uspostavi standarda i procedura s ciljem održavanja ravnoteže između zdravlja i stabilizacije turističkog tržišta Europe.

"Naša inicijativa je da se na razini EU uvede zajednički Protokol za putovanja s međusobno usklađenim propisima s time da se po potrebi pojedine zemlje dogovaraju bilateralno. Pri tome bi se, uzimajući u obzir razvoj situacije unutar pojedinih zemalja, moglo razmatrati kada će se otvarati granice i na koji način kako bi se cjelokupni proces učinio efikasnijim i bržim“ istaknuo je Cappelli.

Ministar Franceschini istaknuo je kako sve zemlje razmišljaju o što kvalitetnijim rješenjima za aktivaciju i stabilizaciju turističkog tržišta, kako domaćeg tako i inozemnog, te pri tome naglasio važnost da se na razini zemalja EU-a pronađe zajedničko rješenje u smislu daljnjih mjera koje bi doprinosile sigurnosti u turizmu, što bi se svakako prije svega odnosilo na higijenske propise i sl.

Prema podacima iz sustava eVisitor, tijekom 2019. godine u Hrvatskoj je ostvareno gotovo 1,2 milijuna dolazaka i gotovo 5,5 milijuna noćenja gostiju iz Italije. Riječ je o tržištu koje je ostvarilo najviše noćenja nakon Njemačke, Slovenija, Austrije i Poljske. Prema podacima HNB-a, prihodi ostvareni od turista iz Italije u Hrvatskoj tijekom 2019. godine se procjenjuju na oko milijardu eura. Talijanski građani najvećim dijelom uobičajeno putuju unutar Italije, dok 15 do 20 posto putovanja realiziraju u inozemstvu.

Tagovi: Gari Cappelli, koronavirus i turizam, hrvatski turizam, koronavirus u Italiji, Dariom Franceschini
PROČITAJ I OVO
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
ŠTETE
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
BEOGRAD - Mrazevi i sneg u velikoj meri oštetili su voće u pojedinim regionima Srbije, pa se neće ostvariti prognoza o rekordno rodnoj godini, rekao je danas profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović.
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
MLIJEKO
BiH uvozi 250.000 litara mlijeka iz Crne Gore
PODGORICA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
ODLUKE
Banka Japana zadržava nepromijenjenu monetarnu politiku, predviđa malo višu inflaciju u fiskalnoj 2024.
TOKYO - Banka Japana zadržala je svoju referentnu kamatnu stopu nepromijenjenom u petak nakon sastanka o monetarnoj politici, držeći svoju referentnu kamatnu stopu na 0%-0,1%.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor zaslužan za rast
ŠANGAJ - Azijske tehnološke dionice porasle su nakon sjajnih izvješća o zaradi Microsoft Corp. i Alphabet Inc. preko noći. Jen je oslabio na najnižu razinu u 34 godine nakon što je Banka Japana zadržala svoju ključnu kamatnu stopu nepromijenjenom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE