GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coinbase će lansirati dogecoin futurese

Coinbase će lansirati dogecoin futurese
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2024 / 08:58
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Kripto burza Coinbase najavila je planove za pokretanje terminskog trgovanja za dogecoin, litecoin i bitcoin Cash već 1. travnja.

Kripto mjenjačnica Coinbase vjeruje da dogecoinova "trajna popularnost" sugerira da je nadišao svoje meme podrijetlo i postao glavni proizvod u industriji kriptovaluta - i sada planira lansirati proizvode za trgovanje budućima za kriptovalutu.

U tri odvojena pisma Komisiji za trgovinu ročnicama robe Sjedinjenih Država (CFTC) 7. ožujka, Coinbase Derivatives najavio je svoje planove za pokretanje proizvoda terminskih ugovora koji se namire u gotovini za r Dogecoin, Litecoin čim 1. travnja.

Naime, u pismima se navodi da bi Coinbase Dervitiatives mogao izlistati terminske ugovore na svojoj platformi prije nego što dobije službeno odobrenje od CFTC-a.

Coinbase je objasnio da će se pozvati na metodu "samopotvrđivanja" za pokretanje terminskih ugovora, sve dok slijede regulatorne smjernice koje je postavila agencija.

"Coinbase Derivatives [...] ovime podnosi na samocertificiranje svoj početni popis Dogecoin Futures ugovora koji će biti ponuđen za trgovanje na Burzi 1. travnja 2024. ili nakon tog datuma", glasilo je pismo koje se odnosi na Dogecoin futures proizvod.

Coinbase je opravdao svoju najavu za uvrštavanje dogecoina tvrdnjom da je memecoin nadišao svoje porijeklo kao puku šalu i da je postao temeljni element kripto industrije.

“Trajna popularnost dogecoina i aktivna podrška zajednice sugeriraju da je nadišao svoje porijeklo kao meme i postao glavni dio svijeta kriptovaluta.”

Cijena dogecoina skočila je u srijedu 17%, na 0,15 USD, prema podacima iz CoinMarketCap-a.

Dok se činilo da je nekoliko tržišnih komentatora na društvenim mrežama zbunjeno ovim potezom, analitičari su nagovijestili da bi korak uvrštenja terminskih ugovora mogao biti proračunat potez Coinbasea da prisili Komisiju za vrijednosne papire i burzu.

U objavi od 20. ožujka za X, analitičar Bloomberg ETF-a James Seyffart primijetio je da su podnesci možda bili strateška igra da se SEC prisili da klasificira bilo koju kripto imovinu koja se temelji na istom mehanizmu konsenzusa o dokazu o radu kao i bitcoin od proglašenja "sigurnosni papir".

Godine 2022. Coinbase je kupio burzu izvedenica FairX koju regulira CFTC kako bi uveo trgovanje kripto izvedenicama za svoje klijente u Sjedinjenim Državama.

Coinbase je tada izjavio: "Želimo tržište izvedenica učiniti pristupačnijim za naše milijune maloprodajnih kupaca."

Tagovi: dogecoin, litecoin, coinbase, futuresi, kriptovalute, meme
PROČITAJ I OVO
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE