GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice MicroStrategyja, najvećeg vlasnika bitcoina, potonule 18%

Dionice MicroStrategyja, najvećeg vlasnika bitcoina, potonule 18%
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2024 / 17:21
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice MicroStrategyja potonule su u utorak zajedno s cijenom bitcoina, jer je tvrtka kupila još više kriptovalute.

Dionica je kasno poslijepodne bila u minusu 12 posto. Ranije je pala čak 18%.

Pad je uslijedio nakon što je MicroStrategy kupio dodatnih 9245 bitcoina za oko 623 milijuna dolara, prema podnesku Komisiji za vrijednosne papire i burzu. Tvrtka je iskoristila 592,3 milijuna dolara neto prihoda od nedavne privatne ponude konvertibilnih obveznica i višak gotovine za kupnju.

MicroStrategy je napravio sličan potez prošli tjedan, kupnjom 12.000 bitcoina za blizu 822 milijuna dolara nakon prodaje duga dok se bitcoin penjao na najvišu razinu svih vremena. Tvrtka sada posjeduje ukupno 214.246 bitcoina, objavila je u utorak.

U međuvremenu, bitcoin je pao u utorak, kliznuvši ispod 63.000 dolara u jednom trenutku - oko 10.000 dolara ispod prošlotjednog rekorda. MicroStrategy nastoji trgovati u tandemu s kriptovalutom.

Ključni katalizatori kao što su promptni fondovi kojima se trguje na razmjeni bitcoina i nadolazeći događaj "prepolovljenja" u travnju - koji prepolovljuje nagradu za rudarenje bitcoina kako bi se ograničila ponuda - pomogli su u podršci vodećoj kriptovaluti i dionicama povezanim s njegovom izvedbom.

MicroStrategy je pokrenut kao pružatelj poslovnog softvera, ali je 2020. počeo primjenjivati agresivnu strategiju kupnje bitcoina i od tada prvenstveno trguje kao zamjena za cijenu kriptovalute. Ove veljače tvrtka je rekla da će fokus svoje tvrtke i brend prebaciti na razvoj Bitcoina.

Tagovi: MicroStrategy, bitcoin, saylor, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE