GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Paramounta tonu nakon negativnih preporuka Bank of Americe

Dionice Paramounta tonu nakon negativnih preporuka Bank of Americe
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2023 / 21:17
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Paramount pale su više od 8% u ponedjeljak nakon što je Bank of America objavila negativne preporuke..

Analitičarka Jessica Reif Ehrlich promijenila je svoju ocjenu u Neuspješan iz Kupiti i srezala ciljnu cijenu na 9 dolara po dionici sa 32 dolara, napominjući da dionice nemaju previše prednosti ako se tvrtka ne proda u cijelosti ili u dijelovima.

"Naša prijašnja optimistična teza i metodologija vrednovanja temeljile su se na inherentnoj vrijednosti imovine PARA-e u potencijalnoj prodaji", napisao je analitičar u bilješci klijentima u ponedjeljak. "Unatoč primanju vjerodostojnih ponuda za nekoliko imovine, ne čini se da je na pomolu značajna prodaja imovine."

Dionice su pale za više od 20% do danas, znatno ispod S&P 500's (^GSPC) koji je otprilike porastao za 14% u istom vremenskom razdoblju.

Paramount se dugo smatrao potencijalnom metom za akviziciju zbog svoje male veličine u odnosu na konkurente. Tvrtka se može pohvaliti trenutnom tržišnom kapitalizacijom od samo oko 8,5 milijardi dolara, u usporedbi s Disneyjevim (DIS) 156 milijardi dolara i Netflixovim (NFLX) 189 milijardi dolara.

Tvrtka se nedavno obvezala prodati neosnovnu imovinu dok radi na smanjenju duga i poboljšanju svoje bilance. Prošlo je tromjesečje objavilo prodaju Simon & Schustera investicijskoj tvrtki KKR nakon što je prodaja izdavačkog diva Penguin Random Houseu propala krajem prošle godine. Posao vrijedan 1,62 milijarde dolara u gotovom novcu dovršen je prošlog tjedna.

Paramountov snažan popis imovine sugerira da će uslijediti još aktivnosti spajanja i preuzimanja. Showtime i BET Media Group bile su dvije imovine koje su se nedavno zaplele u glasine o prodaji - iako nije bilo nikakvih poslova.

Tagovi: Paramount, Bank of America, Wall street
PROČITAJ I OVO
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Hong Kong i Tajvan predvodnici optimizma
ŠANGAJ - Dionice u Hong Kongu i Tajvanu predvodile su rast u Aziji u petak dok je Wall Street porastao tijekom noći, uoči ključnih podataka o zapošljavanju u SAD-u.
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE